Novogodišnja trpeza ne može da se zamisli bez ruske salate, a svaka domaća svoj najbolji recept čuva ga ljubomorno od svih.

Ono što je veoma važno za najbolju rusku salatu i najveća tajna je u stvari u pravilnom odnosu količina različitih sastojaka koje koristite u salati.

Potrebno vam je:

  • 6 oljuštenih skuvanih krompira,
  • jedna šargarepa ili više po ukusu,
  • 4 kuvana jaja,
  • 6 većih kiselih krastavaca,
  • 150 grama graška
  • pola šolje sitno iseckane šunke,
  • kašika svežeg iseckanog peršuna
  • majonez po sopstvenom ukusu.
profimedia0241075981.jpg
Profimedia 

Priprema:

Skuvajte krompir, jaja, šargarepu i grašak. Iseckajte sve sastojke na sitno i sipajte ih u veću činiju. Dodajte majonez i nežno mešajte sastojke dok se ne sjedine. Dodajte pola količine peršuna u smesu, a drugom polovinom ukrasite salatu kada je servirate u činije.

profimedia0160179162.jpg
Profimedia 

kurir.rs/allrecipes.com