RECEPT ZA ĆUFTE OD HLEBA: Ukusne su kao i mesne, ali DUPLO JEFTINIJE, nisu komplikovane za pripremu, odličan su predlog za ručak
Domaćice svaki dan traže nove ideje za kuvanje ručka. Ako vaša porodica voli ćufte od mesa, ove od hleba morate probati.
Ćufte su već dobro poznate svima i često se mogu naći na našim trpezama. Ono što je najbolje, nisu komplikovane za pripremu, a ako ih posebno obožavate, onda ovaj ekonomičniji recept morate da probate.
Ćufte od hleba
Napravite ih od hleba i kratko krčkajte u paradajz sosu. Ovako pripremljene ćufte su super predlog za ručak, a dovoljno je da uz njih poslužite samo sezonsku salatu.
Sastojci:
- 200 g hleba
- 150 ml mleka
- 2 jajeta
- 150 g parmezana (može i neki drugi sir)
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
Za sos:
- 500 ml paradajz sosa
- 1 crni luk
- maslinovo ulje
Priprema:
Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta. U tu posudu dodajte rendani parmezan, seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Sve lepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu.
(Kurir.rs/Informer/J.M.)
Bonus video:
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)