SOČNA BORANIJA SA JUNETINOM: Idealni izbor za nedeljni ručak koji će obožavati cela porodica
Boranija sa junetinom lako se sprema, a zbog namirnica bogatih vitaminima spada u zdravije obroke. Može se pripremati na razne načine, ali najčešći je onaj sa mesom i većim izborom povrća.
Sastojci:
- 300g luka
- 650g junećeg ribića
- 40ml maslinovog ulja
- (himalajska) so, biber
- 3-4 mlade šargarepe
- 1kg mlade žute boranije
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2-3 kašičice brašna (ili gustina)
- 1 kašika koncentrovanog paradajza
- oko 1l vode
- so, biber
Priprema:
U veću šerpu staviti sitno iseckan luk, dobro ga posoliti, preliti maslinovim uljem i poklopljeno dinstati na laganoj vatri oko 30 minuta. Posle tog vremena pojačati vatru, dodati meso seckano na kockice i stalno mešajući pržiti dok ne porumeni sa svih strana. Onda opet smanjiti vatru, dodati oko 100 ml vode, poklopiti i na laganoj vatri krčkati oko 2 sata, tj. dok meso ne omekša (s vremena na vreme promešati). U pripremljeno meso, dodati dimljenu papriku, koncentrovani paradajz, malo brašna i minut kasnije naliti vodom, a onda dodati šargarepu i boraniju i sve zajedno kuvati oko 20-ak minuta, tj. dok povrće ne omekša. Pred kraj po potrebi dodati još soli i bibera.
(Kurir.rs/M.J)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore