Boranija sa junetinom lako se sprema, a zbog namirnica bogatih vitaminima spada u zdravije obroke. Može se pripremati na razne načine, ali najčešći je onaj sa mesom i većim izborom povrća.

Sastojci:

  • 300g luka
  • 650g junećeg ribića
  • 40ml maslinovog ulja
  • (himalajska) so, biber
  • 3-4 mlade šargarepe
  • 1kg mlade žute boranije
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2-3 kašičice brašna (ili gustina)
  • 1 kašika koncentrovanog paradajza
  • oko 1l vode
  • so, biber
profimedia0318845426.jpg
Profimedia 
Domaća buranija sa junetinomfoto: Profimedia

Priprema:

U veću šerpu staviti sitno iseckan luk, dobro ga posoliti, preliti maslinovim uljem i poklopljeno dinstati na laganoj vatri oko 30 minuta. Posle tog vremena pojačati vatru, dodati meso seckano na kockice i stalno mešajući pržiti dok ne porumeni sa svih strana. Onda opet smanjiti vatru, dodati oko 100 ml vode, poklopiti i na laganoj vatri krčkati oko 2 sata, tj. dok meso ne omekša (s vremena na vreme promešati). U pripremljeno meso, dodati dimljenu papriku, koncentrovani paradajz, malo brašna i minut kasnije naliti vodom, a onda dodati šargarepu i boraniju i sve zajedno kuvati oko 20-ak minuta, tj. dok povrće ne omekša. Pred kraj po potrebi dodati još soli i bibera.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI