Zbogom, kilogrami
Leto se polako završava, ali to nije razlog da prestanete da brinete o svojoj liniji. Zato je Dr Kurir rešio u ovom broju da vam predstavi takozvanu bikini dijetu, kako bi vaše telo u svakom trenutku izgledalo savršeno i spremno kao da ste krenuli na plažu.
Bikini dijeta je dvonedeljni niskokalorični režim ishrane koji će vam pomoći da izgubite kilograme i izgledate zdravije i zategnutije. Plan ishrane uključuje mnogo svežih namirnica, povrća i voća, koji će usput detoksikovati vaše telo. Budete li se pridržavali ovog plana, za dve nedelje možete izgubiti četiri kilograma, a ako dijetu produžite za još dve nedelje, mogli biste izgubiti još dva kilograma.
Sve namirnice koje budete unosili su niskokalorične i s malo masnoće, ali ne brinite, glad nećete osećati. Nećete dolaziti u iskušenje da grickate između obroka jer ćete svakoga dana imati i međuobroke.
Bikini detoksikacijska dijeta osmišljena je da bi pročistila telo unosom laganih namirnica, a uz ovaj plan ishrane prestaćete da osećate potrebu za slatkom i masnom hranom. Namirnice poput bobičastog voća i masne ribe daće vašoj koži sjaj, pa nećete samo mršaviti već ćete i izgledati bolje i mlađe.
Ova dijeta preporučuje se svima onima koji žele da izgledaju bolje i da liniju dovedu do savršenstva. Velika njena prednost leži u tome što nećete morati potpuno da se odreknete slatkiša.
Najbitnije je da se strogo pridržavate plana ishrane i da ne preskačete obroke. Strogo izbegavajte alkohol i pijte vodu, prirodne sokove bez šećera, nezaslađen čaj i kafu. Salate začinite ili samo s malo soli, ili maslinovim uljem i jabukovim sirćetom. I uživajte - jer ćete za veoma kratko vreme izgledati savršeno.
Doručak: pomorandža ili nektarina, 200 g nemasnog jogurta
Ručak: zelena salata, šaka prženog orašastog voća, parče integralnog hleba, pomorandža
Međuobrok: šaka brazilskih oraha i 2 kockice crne čokolade
Večera: pržena riba sa žara, kuvani krompir srednje veličine, kuvani brokoli, voćna salata
Doručak: činija bobičastog voća, parče integralnog tosta s nemasnim sirnim namazom
Ručak: salata od paprika, šargarepe i krastavca, 2 parčeta integralnog tosta, banana
Međuobrok: 4 kockice tamne čokolade
Večera: pržena piletina (pola pilećih prsa) s povrćem po želji
Doručak: 5 kašičica integralnih pahuljica, 125 ml obranog mleka, voćka po želji
Ručak: salata od tunjevine - 50 g tunjevine iz konzerve, 6 velikih listova zelene salate, 2 paradajza srednje veličine, krastavac, parče integralnog hleba
Međuobrok: šaka bobičastog voća
Večera: pola prženih pilećih prsa sa salsom (sos od paradajza, paprike, luka i belog luka), krompir srednje veličine skuvan u kori, salata po želji, 2 kivija
Doručak: milkšejk od bobičastog voća (200 ml obranog mleka, 100 g bobičastog voća - može i smrznuto), 2 kašičice meda
Ručak: krompir srednje veličine skuvan u kori, 2 kašike pasulja i zelena salata
Međuobrok: voćka po želji (nektarina, pomorandža, komad lubenice)
Večera: rižoto od povrća (od smeđeg pirinča i s povrćem po želji) i lubenica
Peti dan
Doručak: 2 parčeta integralnog tosta s nemasnim sirnim namazom, jabuka
Ručak: štapići od šargarepe, celera i krastavca sa 100 g svežeg sira (po želji s belim lukom i mlevenom crvenom paprikom) i integralno pecivo
Međuobrok: šaka čipsa
Večera: ražnjići od pola pilećih prsa s paprikom, pečurkama i lukom, tri kašičice integralnog pirinča
Doručak: 3 kašičice muslija sa 150 ml obranog mleka, šaka bobičastog voća
Ručak: salata s piletinom ili ćuretinom - 50 g piletine ili ćuretine, mlade mahune, paradajz i krastavci. Uz maslinovo ulje i sirće možete dodati i kašičicu senfa
Međuobrok: 2 "jafa keksa"
Večera: 150 g testenine s prelivom od paradajza
Sedmi dan
Doručak: parče integralnog tosta s nemasnim sirnim namazom i paradajzom srednje veličine
Ručak: pola šoljice kuvanog integralnog pirinča, povrće sa žara - tikvica, patlidžan, paprika
Međuobrok: palačinka s voćem
Večera: 200 g ribe sa žara, 3 mala pečena krompira, sveži spanać ili zelena salata s šargarepom
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta