Kiseli kupus pomaže u borbi protiv prehlade, čisti problematičnu kožu, snižava telesnu težinu i smanjuje toksine u krvi

Kiseli kupus nije obična namirnica, mnogi je nazivaju i superhranom. On jača imuni sistem, pomaže proces varenja i borac je protiv pojedinih vrsta raka. Ako se odlučite za ovu dijetu, za pet dana imaćete četiri kilograma manje.

U ovoj dijeti najzastupljenije su salate, ali, budući da traje samo četiri dana, vredi probati. Ako ništa, bar ćete znati da ste uradili nešto korisno za svoje zdravlje. Osim salata, dok ste na ovom režimu ishrane ješćete i meso, sir i hleb. Najbitnije je da se strogo pridržavate jelovnika i da ništa od namirnica ne izostavite, jer će jedino tako rezultati biti vidljivi.

Kiseli kupus je pun vitamina i minerala. Ako je redovno na jelovniku, pomaže u borbi protiv prehlade, čisti problematičnu kožu, snižava telesnu težinu i smanjuje toksine u krvi. Poboljšava imunitet. To je namirnica prepuna korisnih bakterija koje mogu pomoći u održavanju ravnoteže unutar sistema organa za varenje, ubrzava njegov rad, a nedavne studije pokazale su da kupus sprečava rast tumora, naročito u dojkama, debelom crevu, plućima i jetri.

Prvi dan


doručak: 175 g nemasnog sira i kriška integralnog hleba
ručak: 200 g kiselog kupusa i 100 g svinjskog mesa, kruška
večera: salata od 150 g kiselog kupusa, četiri rotkvice i pola krastavca. Salatu preliti jogurtom u koji ste dodali kašičicu mlevenih oraha

Drugi dan

doručak: salata od iseckane banane, 150 ml nemasnog jogurta i kašike natopljenih ovsenih pahuljica
ručak: supa od 200 g kiselog kupusa, 100 ml čorbe od povrća i 50 ml soka od jabuke. Dodajte dve slatke crvene paprike pet minuta pre nego što je supa gotova
večera: salata od 200 g kiselog kupusa i 150 g barene ribe

Treći dan

doručak: salata od pomorandže i 150 g nemasnog sira, posuta semenkama suncokreta
ručak: 150 g pržene ribe i 150 g kiselog kupusa
večera: palačinke od integralnog brašna i jednog kuvanog krompira i salata napravljena od 100 g kiselog kupusa naseckanog na kockice i prelivenog kašikom maslinovog ulja

Četvrti dan

doručak: kriška integralnog hleba, 50 g sira, jabuka
ručak: 200 g pečene govedine ili ćuretine i 150 g kiselog kupusa, nekoliko kolutova ananasa
večera: salata od paradajza, 100 g kiselog kupusa i 125 g slanine