Stanovnica u staračkom domu u Čeltenhemu proslavila je svoj 105. rođendan sa prijateljima, kolegama štićenicima i članovima tima - i hladnom kriglom piva.

Ketlin Henings je svoj dug život pripisala ovom ječmenom naputku dok je 2. oktobra obeležila prekretnicu sa voljenima i svojim omiljenim pićem u domu za negu Sandfields Care UK u Glosterširu.

Razmišljajući o svojim možda srećnim godinama, Ketlin je otkrila svoju tajnu formulu za dug i ispunjen život, kao što je savetovala: 'Pijte pivo i ne udaj se!'

profimedia0117241777.jpg
Profimedia Ilustracija

Rođena u Londonu 1919. godine, Ketlin je odrasla u opštini Brikston, gde je kasnije započela uspešnu karijeru kao računovođa. Seća se kako je provodila večeri plešući oko Kovent Gardena i redovno posećivala Kraljevsku operu da gleda opere i balete.

Nakon što je živela u Londonu tokom Drugog svetskog rata i čeznula za parčetom mirnog života na selu, Ketlin se preselila u Kotsvolds sa svojom majkom, bratom Čarlijem i jazavičarom Rastijem.

Ketlin su prvi put upoznali sa pivom sa 18 godina od svojih roditelja, koji su bili veliki obožavaoci ovog napitka. Manje od devet decenija kasnije, omiljeni napitak postao je Ketlin omiljeno piće - a ona je zaslužna da ga redovno pije jer joj je pomogla da dostigne neverovatnu starost od 105 godina.

Rekla je: „Svi smo pili pivo kod kuće, svima nam se dopalo... i još uvek volim. Roditelji su me upoznali sa pivom u kasnim tinejdžerskim godinama; koji su ga oboje redovno pili kod kuće.Takođe moj stariji brat Čarli je takođe pio tako da je postao omiljeno piće za porodične obroke i ja ga pijem do danas", rekla je za Daily Mail.

(Kurir.rs/M.J)

06:20
Sajsi MC promocija albuma “Mater” Izvor: Kurir televizija