AMERIČKI GENERAL SAOPŠTIO NOVE DETALJE O SMRTI LIDERA ISIS: Al Hašimiju ponuđena predaja, ali se on razneo bombom bez borbe!
Foto: EPA / US STATE DEPARTMENT

Poveo u smrt celu porodicu

AMERIČKI GENERAL SAOPŠTIO NOVE DETALJE O SMRTI LIDERA ISIS: Al Hašimiju ponuđena predaja, ali se on razneo bombom bez borbe!

Planeta -

Američki vojnici ponudili su vodji džihadističke grupe Islamska država ;Abu Ibrahimu Al-Hašimiju al-Kurajšiju ;priliku da se preda, pre nego što je konačno odlučio da se raznese bombom, izjavio je američki general Kenet MkKenzi.

"Ubio je sebe i svoju užu poordicu bez borbe, čak i dok smo ga pokušavali pozvati na predaju i nudili mu mogućnost da preživi", rekao je general, šef Centralne komande američke vojske (Centcom).

Ranije danas predsednik SAD Džozef Bajden je izjavio da je u napadu specijalnih američkih snaga u severozapadnoj Siriji rano jutros ubijen je glavni vodja grupe Islamska država.

"Zahvaljujući veštini i hrabrosti naših oružanih snaga sklonili smo sa bojnog polja vodju Islamske države Abu Ibrahima Al-Hašimija al-Kurajšija", naveo je ;Bajden i dodao da su se svi Amerikanci uključeni u ovu operaciju vratili bezbedno.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track