UEFA SUTRA ZVANIČNO OBJAVLJUJE ODLAGANJE EP: Korona presudila, evro će se igrati 2021.
Foto: Starsport©, EPA / Anders Wiklund/TT

Epidemija

UEFA SUTRA ZVANIČNO OBJAVLJUJE ODLAGANJE EP: Korona presudila, evro će se igrati 2021.

Fudbal -

Pridržavajući se pravila karantina, evropska kuća fudbala putem video-konferencije sutra bi trebalo da usvoji predlog o pomeranju termina šampionata Starog kontinenta.

Epidemija koronavirusa primorala je čelnike UEFA na radikalne mere! Evropska kuća fudbala sutra će putem video-konferencije usvojiti predlog da se Evropsko prvenstvo odloži za sledeću godinu.

Sagledajući situaciju, potpuno je nerealno misliti da postoje uslovi da se ovog juna odigra šampionat Starog kontinenta. I ne samo prvenstvo, već i martovski baraž Lige nacija, u kome je Srbija trebalo da ukrsti koplja s Norveškom 26. ovog meseca.

Svesni situacije, u UEFA su bili primorani na to da sve odlože za 2021. godinu, a putem video-konferencije 55 predstavnika nacionalnih saveza sutra će glasati.

Broj zaraženih raste neverovatnom brzinom širom Evrope, a kako je 12 gradova trebalo da budu domaćini, sada je sasvim jasno da je za manje od tri meseca nemoguće sve organizovati. Pogotovo s obzirom na činjenicu da broj obolelih nije u padu, već rapidno skače iz dana u dan, naročito u Italiji, Španiji, Nemačkoj... Upravo je u Italiji, tačnije u Rimu, bilo planirano otvaranje EP 12. juna, a to u ovom trenutku deluje sasvim neizvodljivo.

PLAN B: POMERITI SVE ZA DECEMBAR

Prema navodima i saznanjima britanskog Telegrafa, UEFA ima još jedan plan u razmatranju. Naime, postoji mogućnost da se Evropsko prvenstvo odigra u decembru ove godine!

Tako bi domaća prvenstva širom kontinenta imala priliku da se odigraju do kraja, a za vreme zimske pauze na redu bi bio Euro. Ovaj plan bi odgovarao i čelnicima FIFA, jer ne bi remetio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje bi trebalo da krenu u martu.

(Kurir.rs / Anja Vukašinović / Foto:Starsport©, EPA / Anders Wiklund/TT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track