VAŽNO OBAVEŠTENJE POGREBNIKA! Pozivaju se vlasnici grobnih mesta da hitno obnove ugovore ili će POSMRTNI OSTACI biti premešteni
Foto: T.Ilić

regulisanje statusa

VAŽNO OBAVEŠTENJE POGREBNIKA! Pozivaju se vlasnici grobnih mesta da hitno obnove ugovore ili će POSMRTNI OSTACI biti premešteni

Beograd -

JKP "Pogrebne usluge" objavilo je danas spisak od 50 grobnih mesta za koje su istekli ugovori o zakupu i pozvalo nosioce prava korišćenja da se hitno jave radi regulisanja pravnog statusa.

Pomenuta grobna mesta se mahom nalaze na Novom groblju, a zatim i na Novom bežanijskom i Topčiderskom groblju. Na spisku se recimo nalazi i jedno grobno mesto na Novom groblju za čije korišćenje je ugovor istekao još 1975. godine!

- Pozivaju se lica koja su nosioci prava korišćenja, naslednici lica koji su nosioci prava korišćenja i naslednici lica koja su sahranjena na navedenim grobnim mestima da se u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa jave Pravnoj službi radi regulisanja statusa - navode JKP "Pogrebne usluge".

Ukoliko se pozvana lica ne jave ili ne regulišu svoj pravni status, JKP "Pogrebne usluge" će prema zakonu premestiti posmrtne ostatke u zajedničku grobnicu i postojeća nadgrobna obeležja ukloniti.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track