BEOGRAD - "Ne znam zašto sam pucao na tu decu, nisam ih poznavao, pucao sam nasumično", deo je iskaza dečaka-ubice iz Ribnikara kojim je na Kurir televiziji danas, ekskluzivno, počelo gostovanje na temu jednog od najstrašnijih događaja u istoriji Srbije.

U trosatnoj emisiji, „Puls Srbije vikend“, koju gledaoci Kurir televizije upravo sad gledaju mogu da čuju sve na tu temu uoči novog ročišta u utorak kojem treba da prisustvuje i dečak-ubica. 

- On neće napustiti zdravstvenu ustanovu u kojoj se nalazi nego će biti doveden u sud, naglasila je advokat Zora Dobričanin Nikodinović moleći javnost i medije da ne govore da će dečak ubica napustiti ustanovu jer neće, te da bi takav izbor reči mogao da dovede do toga da neko od roditelja ubijene dece doživi srčani udar. Ugledni advokat je kazala i da se za oca dečaka ubice Vladimira Kecmanovića traži kazna zatvora od 12 godina a za majku Miljanu od 2,5 godina. Ona je naglasila da ni u kom slučaju ne može da govori o slučaju i suđenju niti da komentariše iskaz dečaka-ubice.

- Ono što plaši roditelje jeste pomisao da dečak ubica može da izađe odatle i ko bi to dozvolio - pojasnila je Dobričanin Nikodinović. 

- Ja moram da kažem, kad sam prvi put čula iskaz dečaka, meni nije bilo dobro nekoliko dana, išla mi je krv na nos nekontrolisano... Zamislite vi roditelje koji ne mogu ništa da urade, da spasu svoje dete, koji nisu mogli da učine ništa, kazala je Dobričanin osvrnuvši se na pomen jedne od najčitanijih priča danas na portalu Kurir.rs o majci Lejli koja je sa trećeg sprata kuće skočila u bujicu u Jablanici, u Bosni, da spase svoju 13-godišnju ćerku.

Zora Dobričanin nije krila koliko je potresena tom pričom ali i činjenicom da nijedan roditelj dece iz Ribnikara nije mogao da učini ništa za svoje dete pa pomenula jednog od roditelja koji je svojoj ćerki tog kobnog jutra krenuo da odnese pare za "Mek", jer kad god je dežurala u školi volela je da naruči "Mek", a nije mogao da učini ništa da je spase nego je završila pod zemljom.

Screenshot 2024-10-06 122128.jpg
Kurir Televizija 

Jelena Kenić, psiholog, kaže da smatra da dečak ubica nije iskren kao ni njegova porodica jer govori o tome kako nije hteo, kako njegova lista nije izgledala tako, ali njegovo kretanje tog dana govori nešto sasvim drugačije. 

Kurir Televizija Jelena Kenić

Novinarka Kurira Jelena Spasić, koja od samog početka prati suđenje za zločin u Ribnikaru, primetila je da kod dečaka ubice nijednog trenutka nije videla kajanje, te ispričala i kakav je utisak stekla prateći parnični postupak koji se vodi uporedo s krivičnim koji inače nije otvoren za javnost. 

Stekla je utisak, kaže, da se roditelji ubijene dece drže izuzetno dostojanstveno ali da traže odgovore kako je do svega toga došlo. 

Kurir Televizija Jelena Spasić

- Za mene dečak nekako nije žrtva svojih roditelja, dodala je Jelena naglasivši da je suđenje zatvoreno za javnost a da su njegovi roditelji negirali krivicu te da je stekla utisak da sebe žele da predstave kao žrtve. 

Ivan Čorbić, urednik Kurira, smatra da dečaku ubici drugovi nisu bili drugovi nego samo broj.

Kurir Televizija Dečak ubica iz Ribnikara

Screenshot 2024-10-06 122012.jpg
Kurir Televizija 

Teme o kojima će se govoriti u današnjem “Puls Srbije vikendu” su:

• Ekskluzivno u Kuriru, pred prvo svedočenje u sudu - dosadašnji iskazi masovnog ubice iz “Ribnikara”

• Izbori u BiH - da li će i kako rezultati uticati na Srbiju

• Poplave u Srbiji i regionu - direktno sa terena

• Domovi zdravlja puni pacijenata - koji su najčešći razlozi

Screenshot 2024-10-06 122012.jpg
Kurir Televizija 

Gledajte “Puls Srbije vikend” i Krunu Unu Mitrović danas od 12h i osetite kako Srbija “pulsira” ovog vikenda.

Kurir.rs