Grčka stranka Pobeda razuma najveće je iznenađenje među partijama ultradesnice na izborima za Evropski parlament održanim u toj zemlji.

Instagram/a.latinopoulou PRELEPA AFRODITI JE NOVA GRČKA EVROPOSLANICA Premijer Micotakis je izbacio iz stranke, JEDAN KLIP je privukao pažnju svih (VIDEO)

Politiko navodi da je ova stranka osigurala jedno poslaničko mesto u Briselu koje će zauzeti njena kontroverzna predsednica Afroditi Latinopulu.

Navodi se da je ova 33-godišnjakinja, rođena u Solunu, 2022. izbačena iz vladajuće partije Nova demokratija premijera Kirjakosa Micotakisa.

Razlog za to bili su njeni komentari u vezi sa gojaznim ljudima koji su ocenjeni kao diskriminišući.

Latinopulu je takođe protiv abortusa i migranata, a želi i da pripadnicima LGBTQ zajednice zabrani rad u obrazovnom sistemu Grčke.

Ona je dodatno privukla pažnju u subotu kada je na društvenim mrežama objavila snimak na kojem u ruci drži lubenicu, čime je kopirala šaljivi klip italijanske desničarske premijerke Đorđe Meloni koja je snimljena sa dve lubenice u rukama.

(Kurir.rs/Politico.eu/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

Espreso.rs LEPA POSLANICA CEO DAN PROVELA NA SELU! Družila se sa domaćim životinjama, a posebno iznenadila prilikom ŽETVE!