Svečana svinjska butkica
Sastojci:
- 1 svinjska butkica srednje veličine
- 2 manje glavice belog luka
- 100 g mesnate slanine isečene na trake
- voda, ulje, so i biber po ukusu
Priprema:
Butkicu oprati i dobro posoliti, pa je probušiti vrhom noža i u te rupice ugurati beli luk (jedan čen ili pola) i slaninu. Slaninu dodatno iseći na sitne kocke, a čenove belog luka prepoloviti. Meso staviti u veliku vatrostalnu posudu, u kojoj ima mesta i za saft. Dodati vode skoro da meso bude potpuno potopljeno i 2 dl ulja. Poklopiti i staviti na laganu vatru da se kuva.
Kuvanje će trajati u zavisnosti od veličine (obično oko dva sata). Tokom pečenja potrebno je okretati meso. Kada voda ispari i meso potamni, jelo je gotovo. Ako je meso i dalje tvrdo, slobodno doliti još vode!
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti