Rolat sa prazilukom
Sastojci za testo
- 1/2 kg brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 g masti
- 1 žumance
- 150 ml mleka
Sastojci za fil
- 1/2 kg očišćenog praziluka
- 400 g šampinjona
- 50 g putera
- 50 ml ulja
- so, biber
- 1 belance
Priprema
Očišćen praziluk iseći na tanke kolutove, a pečurke na tanke listiće. Praziluk pržiti na puteru i ulju s jednom punom kašičicom soli na srednjoj vatri, dok ne omekša (oko 15 minuta). Dodati kašičicu bibera i pečurke, pa dinstati dok voda ne ispari. Skinuti s vatre, umešati belance i ostaviti da se hladi. U činiju za mešanje sipati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati mast i žumance, pa varjačom sve izmešati da se dobije mrvičasto testo. U to sipati mleko i rukom zamesiti testo. Uviti ga u plastičnu foliju ili kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru na jedan sat. Nakon toga razviti ga na debljinu od 1 cm, premazati filom, saviti, staviti u pleh i peći 20-25 minuta na 200°C. Poslužiti toplo uz pivo.
Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45
šef kuhinje Pavle Sretkovič
"BIĆE TO NAJŽEŠĆA BORBA PROTIV KORUPCIJE, STUDENTIMA NE ZAMERAM NIŠTA" Predsednik Vučić: Izborićemo se za normalnu Srbiju, prelazne vlade neće biti