Sastojci:
- 600 g tikvica
- 50 g maslaca
- so, beli biber, biozačin
- 12 kora za lazanje
- 100 g gorgonzole
- 50 g mocarele
- 15 g parmezana

Za bešamel sos:
- 50 g maslaca
- 50 g oštrog brašna
- 1 l mleka
- so
- beli biber
- biozačin

Priprema:
Tikvice oprati i iseći po dužini na kriške. Posoliti ih, pobiberiti i staviti biozačina po ukusu, pa ih kratko ispeći u tiganju na malo maslaca. Kore za lazanje prokuvati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja (dva-tri minuta). Za bešamel sos na maslacu propržiti brašno, pa postepeno dodavati toplo mleko uz neprestano mešanje dok se ne dobije gust sos. Posoliti ga, pobiberiti i začiniti po ukusu.
Na dno vatrostalne posude staviti malo bešamela, preko njega poređati red kora, staviti tikvice i sir, pa sve to ponovo preliti sosom. Postupak ponavljati sve dok ima materijala. Jelo peći na 220 stepeni oko 25 minuta.