Sastojci

♦ 2 plava patlidžana srednje veličine
♦ 500 g pilećeg belog
♦ 2 veća paradajza
♦ 1 kašičica origana
♦ pola kašičice bibera
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 2 kašike maslinovog ulja
♦ 2dl kisele pavlake
♦ 2 jaja
♦ so

Priprema

Plavi patlidžan oprati, iseći na tanke šnite. Posolite ga. Luk narendati na sitno pa ga izdinstati na ulju. Meso iseći i ubaciti u blender. Dodati ga luku. Paradajz izrendati na sitno i njega dodati u smesu luka i mesa. Začiniti sve origanom i biberom po ukusu i posoliti. Dinstati na laganoj vatri. Kad sva voda ispari, sklonite sa vatre.

Na zagrejani teflon sipati veoma malo ulja i peći patlidžan kratko, sa svake strane po minut-dva. Ispečeni patlidžan poređati na papirnu salvetu kako bi upila višak masnoće. U vatrostalnu posudu poređati ispečene šnite patlidžana. Gledati da dobro pokriju dno. Posudu ne podmazivati, jer je patlidžan mastan. Preko patlidžana ravnomerno rasporediti fil i blago ga utapkati kašikom. Preliti ga Kiselom pavlakom umućenom s jajima. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni.