Sastojci:

Za koru :
80 g putera
80 g šećera::
1 vanilin-šećer
prstohvat soli
5 jaja
100 g brašna
100 g mekog brašna
2 kašičice praška za pecivo
100 g mlevenih badema (oraha ili lešnika)
puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore


Za fil:
1/2 l mleka
1 puding od čokolade
50 g šećera
100 g čokolade
250 g putera

Ukrasi:

50 g lomljenih badema
150 ml slatke pavlake

Priprema:
Penasto umutite puter, šećer i vanilin-šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i umućen sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i špatulom zagladite površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada koru izvadite iz rerne, pustite je da se ohladi.

Za fil prvo skuvajte puding u mleku i sa šećerom. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter i dobro sjedinite. Horizontalno presecite koru i nafilujte je. Preostalom smesom premažite tortu. Preko toga po želji staviti umućenu slatku pavlaku i lomljene bademe i rendanu čokoladu. Pre služenja tortu staviti u frižider da se ohladi.