Prolećni prsten
Sastojci
- 300 g brašna
- pola kockice kvasca
- 1 kašičica soli
- 2,2 dl vode
- mala tikvica
- 50 g pileće salame
- 50 g skuvanog spanaća
- paradajz
- mladi crni luk
- 100 g sira trapista
- bosiljak
Priprema
Za testo u 1 dl mlake vode rastvoriti kvasac. Brašno prosejati u sud za mešenje i dodati mu so. Kad kvasac zapeni, dodati ga brašnu i testo zamesiti s vodom da bude meko. Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji na toplom mestu jedan sat, pa ga premesiti i rastanjiti oklagijom da bude okruglo, debljine 1 cm. Oštrim nožem zarezati testo u sredini da može da se napravi cvet, odnosno uviti ga tako da se prvo iseče krstić, pa opet krstić. Premazati pelatom od paradajza i preko toga poređati pileću salamu. Spanać skuvati u kipućoj vodi, dobro ga ocediti da ne bi nakvasio testo i ravnomerno rasporediti. Tikvicu iseći na prutiće, paradajz na tanke kriške, a mladi luk na kolutove. Sve to staviti na testo, pa tek tada uviti isečene krajeve testa ka unutra da biste u sredini dobili oblik cveta.
Peći na 180 stepeni, oko 20 min. Povrće se ne sme prepeći jer tako gubi na svojim hranljivim sastojcima. Preko toplog venca narendati sir.
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore