- 700 g mlevene junetine
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 jaje
- 1/2 šolje prezli :: so, biber, biozačin
- 1/2 šolje gustog soka od paradajza
- testenina po želji
- sos za testeninu po izboru

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U većoj posudi pomešajte meso, oguljenu i izrendanu tikvicu, jedno jaje, prezle i začinite po ukusu.

Sve sastojke dobro sjedinite i od dobijene smese oblikujte ćuftice (veličinu odredite sami, ali ne treba da budu velike, jer su manje dekorativnije, a i brže se peku).

Poređajte ih na pouljen pleh ili u vatrostalnu posudu i svaku prelijte s malo paradajz soka.

Tako pripremljene ćufte pecite u dobro zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Testeninu koju ste izabrali (špagete su idealne) skuvajte prema uputstvu s pakovanja. Pripremite i neki sos za testeninu po želji (predlažemo paradajz sos).

U tanjir stavite prvo testeninu, prelijte je sosom i preko svega stavite pečene ćuftice.