Šnicle od sočiva
Sastojci
♦ 1 šolja (od 2 dl) sočiva
♦ 2 struka mladog luka
♦ 1 čen belog luka
♦ 1 žumance
♦ integralno pšenično brašno
♦ so
♦ biber
♦ prezle
♦ ulje za prženje
Priprema:
U hladnu vodu staviti sočivo i kad provri kuvati još 15-20 min, dok potpuno ne omekša. Ocediti vodu pa sočivo izmiksati u pire ili ga dobro izgnječiti, potom dodati sitno naseckan mladi i beli luk, žumance, so, biber i prezle po potrebi tako da se dobije kompaktna smesa. Oblikovati šnicle i uvaljati ih u integralno pšenično brašno.
Pržiti šnicle na ulju s obe strane dok ravnomerno ne porumene, pa gotove stavljati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće. Služiti ih uz bareno povrće.
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!