Kljukuša
Sastojci
- 1 manja tikvica
- 4 veća krompira
- 1 manja glavica luka (nije obavezno)
- 2 dl kiselog mleka
- 3 jajeta
- 2 dl brašna tip 500
- 2 dl kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g sira trapista
- so, biber, biozačin
- sira po potrebi naribati po kljukuši
- tepsija 40×30
PRIPREMA
1. Rernu uključiti na 220 stepeni da se zagreje i za to vreme izrendajte tikvicu na krupno rende, a zatim krompir i luk. U tu masu dodati kiselo mleko, jaja i sve dobro sjediniti. Zatim dodati obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i začine po ukusu. Na kraju dodati rendani sir, sve lepo promešati (smesa ne treba da bude ni gusta ni retka).
2. Masu sipati u namašćenu tepsiju (koja se prethodno dobro zagrejala u rerni i odozgo narendati trapist, ali ne previše. Peći dok lepo ne porumeni (oko pola sata).
3. Uz kljukušu mozete služiti kiselo mleko, jogurt ili salatu od kiselog kupusa. Ukusna je i kad se ohladi.
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega