Priprema

1 Razmutiti kvasac s polovinom vode i ostaviti da nadođe. U vanglu sipati brašno i dodati nadošli kvasac, ostatak vode, ulje i so. Sve dobro umesiti u glatko mekano testo. Otaviti ga pokriveno krpom da se udvostruči. Nakon toga ga premesiti i razvaljati u krug promera 20 cm.

2 Testo posuti seckanim maslinama, lukom i nanom, preklopiti ga i lagano premesiti. Podeliti ga u dva dela i oblikovati 2 hleba. Svaki nožem zarezati na nekoliko mesta i premazati vodom. Ostaviti na toplom pokriveno nauljenom streč-folijom da naraste. Lagano ga posuti brašnom, staviti u nauljeni pleh i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.


SASTOJCI

700 g brašna
2 kašičice soli
25 g svežeg kvasca
350 ml mlake vode
6 kašika maslinovog ulja
180 g maslina, grubo iseckanih
1 manji crveni luk
2 kašike sitno seckane nane