Sastojci

- 500 g kora za pite
- 4 jajeta
- 4 šoljice šećera
- 4 šoljice griza
- 4 šoljice ulja
- kesica praška za pecivo
- čaša jogurta
- višnje (bez koštica) po potrebi

Sirup:

- 500 g šećera
- 2 dl vode

PRIPREMA

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, griz, jogurt, prašak za pecivo. Filujte po četiri kore za jedan rolat. Jednu koru premažite filom, odozgo opet stavite koru, opet fil, koru, fil, i četvrtu, poslednju koru, opet prefilujte, pa stavite višnje i urolajte. Od ukupne količine kora trebalo bi da dobijete četiri rolata. Ispecite da porumeni. Dok se baklava peče, pripemite sirup od šećera i vode. Vrućom smesom prelijte tek pečenu baklavu i ostavite da se ohladi. Secite na kockice.