Baklava sa višnjama
Sastojci
- 500 g kora za pite
- 4 jajeta
- 4 šoljice šećera
- 4 šoljice griza
- 4 šoljice ulja
- kesica praška za pecivo
- čaša jogurta
- višnje (bez koštica) po potrebi
Sirup:
- 500 g šećera
- 2 dl vode
PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, griz, jogurt, prašak za pecivo. Filujte po četiri kore za jedan rolat. Jednu koru premažite filom, odozgo opet stavite koru, opet fil, koru, fil, i četvrtu, poslednju koru, opet prefilujte, pa stavite višnje i urolajte. Od ukupne količine kora trebalo bi da dobijete četiri rolata. Ispecite da porumeni. Dok se baklava peče, pripemite sirup od šećera i vode. Vrućom smesom prelijte tek pečenu baklavu i ostavite da se ohladi. Secite na kockice.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti