Čokoladni brauni - hrana za dušu
Sastojci:
- 250 g putera
- 400 g crne čokolade
- 6 jaja
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 150 g brašna
- kašika ruma
PRIPREMA:
1. Stavite puter i sitnije izlomljenu čokoladu na srednju vatru da se polako otope.
2. Dok se čokolada topi, umutite penasto 6 jaja, 150 g šećera i kesicu vanilin šećera. Kada umutite jaja, dodajte toj smesi rastopljenu čokoladu i umutite u homogenu smesu.
3. Dok mutite, dodajte 150 g brašna i kašiku ruma za aromu. Pleh obložite pek-papirom i izlijte smesu. Pecite 25 minuta na 180 stepeni.
4. Pri serviranju, prelijte pojedinačne braunije otopljenom čokoladom i ukrasite bobičastim voćem ili seckanim orasima.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti