Sastojci:
♦ 1,5 čaša ulja (od 2 dl)
♦ 1 čaša tople vode
♦ 1/2 svežeg kvasca
♦ 2 kašike soli
♦ 100 g susama brašna po potrebi
♦ 2 kašike aleve paprike
♦ 2 jajeta

Priprema:
Pola kvasca razmutiti u malo tople vode. Zatim u razmućeni kvasac dodati ulje, so i brašno, sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice. Na pobrašnjenoj podlozi razvući ih oklagijom da se dobije oblik kocke.

U posebnoj posudi umutiti dva jajeta sa dve kašike aleve paprike. Razmućenim jajima premazati prethodno razvučeno testo i bogato ga posuti susamom ili makom. Razvučeno i premazano testo iseći na tanke kaiševe tako da premazana strana bude spolja.

Svaki štapić polako uvrnuti u spiralu, staviti u prethodno podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.