Nula golova u dva meča apsolutno su jasan signal da bez fudbalera Juventusa nemamo šta da tražimo u ozbiljnom fudbalu

Reprezentacija Srbije je u septembarskim mečevima Lige nacija delovala borbeno i to je kraj pozitivnih stvari kada je reč o "orlovima". Sve drugo - veoma, veoma loše.

Izostanak Sergeja Milinković-Savića nije se osetio, Aleksandra Mitrovića jeste, kao i Dušana Vlahovića. Međutim, tandem fudbalera Al Hilala ne želi da igra za reprezentaciju Srbije i kao razlog za to izmislio je povrede.

Netrpeljivost prema selektoru Stojkoviću ili šta god drugo da je u pitanju - način na koji su otkazali poziv svojoj državi je sramotan. Fotke sa treninga i krstarenja tokom mečeva reprezentacije stvorili su toliko negativnu klimu u javnosti kada su u pitanju njih dvojica da je veliko pitanje da li tu ima bilo kakve reprezentativne budućnosti s Mitrovićem i Sergejom.

S druge strane, imamo igrača koji je apsolutni lider ove generacije i bez kojeg nemamo šta da tražimo u ozbiljnom fudbalu.

Dušan Vlahović je obrazložio da zbog privatnih problema ne može da bude uz reprezentaciju u septembru.

Šta god da je posredi, potrebno je da se situacija reši (ako već nije rešena) do naredne reprezentativne akcije. Vlahović je neophodan Srbiji u mečevima sa Švajcarskom i Španijom. Da se razumemo, isti zaključak bi izveli i da je Luka Jović pogodio protiv Španaca...

whatsapp-image-20240905-at-21.35.36-c379a096.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Bilo bi poželjno i da nam se vrati "stari" Dragan Stojković. Onaj realni Piksi, koji je pre samo tri godine napravio ozbiljnu reprezentaciju od Srbije. Napravio tim koji igra fudbal, a ne ovo sada...

serbia-vs-montenegro-17102023-0144.jpg
Milos Tešić/ATAImages 
foto: Milos Tešić/ATAImages

Pa, mi smo u prethodnih pet mečeva dali jedan jedini gol! I posle imamo demagogiju kao nikad: te VAR, te sreća, te vanzemaljci sa druge strane. Nije to isti Piksi. Neverovatne izjave, opravdanja, guranje svakog problema pod tepih, saopštenja u kojima se brane igrači koji lažno prijavljuju povrede, neprihvatanje da postoje ogromni problemi u odnosu sa igračima i tako dalje...

Da raščistimo: ključ svega što sledi u reprezentativnom fudbalu je sređivanje odnosa između Stojkovića i igrača.

profimedia0884663798.jpg
Bildbyran / ddp USA / Profimedia 
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Povratak Dušana Vlahovića i pravljenje tima na način da bude u službi asa Juventusa kao našeg najboljeg igrača. Vraćanje starog Piksija, koji apsolutno realno i objektivno gleda na svaku utakmicu. Ako se to ne desi - nema sreće za nas u nastavku Lige nacija, ali ni kvalifikacija za SP. Moramo da sredimo svoje dvorište da bismo mogli dalje... A trenutno nam je toliko neraščišćenih stvar tu... Sreća u nesreći, nema više tepiha da se pod njih guraju problemi.

U Leskovcu naredni meč

Naredni meč u okviru Lige nacija reprezentacija Srbije igra 12. oktobra u Leskovcu protiv Švajcarske. Biće ovo izuzetno važna utakmica i velika prilika da konačno pobedimo Švajcarce...

Ujedno, samo tri boda nas ostavljaju u trci za jedno od prva dva mesta u grupi, koja garantuju prvi šešir na žrebu za kvalifikacije za SP.

Vrednost pala na 175 miliona

Reprezentacija Srbije vredi "samo" 175 miliona evra. To je posledica brojnih otkaza i promena u državnom timu. Naime, "orlovi" su donedavno bili i na 350 miliona evra vrednosti igrača, ali sad smo na dvostruko nižoj vrednosti.

BONUS VIDEO:

Kurir Piksi: Ne držim se kao pijan plota