Uz Draganu Stanković, Jovana Nogić je bila najefikasnija u timu Srbije u pobedi nad Portorikom na startu Olimpijskih igara.

Srbija je u Lilu posle dramatične završnice slavila sa 58:55.

"Ušli smo energično, znale da neće biti lako i zato napravile 20 razlike. Ovo je dobro upozorenje, prve Olimpijske igre za mnoge od nas, puna hala... Zato se desio pad koncentracije, publika je uticala. Atmosfera je bila super, toliko ljudi koji vole žensku košarku. Srpska dijaspora je bila, a i naše porodice su tu, osetile smo. Znači nam kada vidimo toliko navijača."

O poslednjoj četvrtini i završnici, Nogić kaže.

"Bilo je nervoze, promašile smo nekoliko zicera, publika navija za njih... Nervoza i nesigurnost, ima dosta toga. Dobro upozorenje, znamo šta nas čeka".

O atmosferi u Lilu:

"Trudim se da uživam, Olimpijske igre su mi dečiji san, srećna sam kako god da okrenem. Nije mi žao što nismo u Olimpijskom selu, doći ćemo i mi do Pariza daće Bog. Da vidimo kakav je život u selu, ali se ne žalimo".

O narednim utakmicama.

"Kina i Španija su dosta bolje od Portorika, ne sme da nam se dršava onih deset minuta. Bolje su igračice, stručni štab će imati plan za nas, na nama je samo da ispunimo to".

Kurir sport

Bonus video:

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre