SNOVI O MEDALJI I DALJE TRAJU! Džudo miks tim Srbije poražen od Japana, ali imaćemo JOŠ JEDNU PRILIKU!
Foto: Dado Đilas

olimpijske igre

SNOVI O MEDALJI I DALJE TRAJU! Džudo miks tim Srbije poražen od Japana, ali imaćemo JOŠ JEDNU PRILIKU!

Ostali sportovi -
A, Aleksandar Knežević, Dado Đilas
foto: Kurir

Džudo miks tim Srbije nije uspeo da se plasira u polufinale Olimpijskih igara pošto je sa 4:1 poražen od Japana.

Jedini bod za našu reprezentaciju na ovom meču osvojila je Milica Žabić, dok su poraze upisali Marica Perišić, Nemanja Majdov, Strahinja Bunčić i Aleksandar Kukolj.

Japanci su jedni od glavnih favorita za zlatnu medalju, ali se naša reprezentacija odlično držala. I pored poraza, ovo nije kraj snova o medalji! Imaće džudo miks tim Srbije priliku da preko repasaža stigne do šanse da se bori za bronzu i to po sledećem sistemu - čeka nas jedan meč (protivnik se i dalje ne zna, ali biće neko od poraženih četvrtfinalista), a ako slavimo u tom duelu za bronzu ćemo se boriti sa jednim od poraženih polufinalista.

Sva dešavanja pre, za vreme i posle ovog događaja mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija - Japan 1:4

11.01 - Aleksandar Kukolj boriće se protiv Arona Volfa, a ne korpulentnog Tacura Sata o kom smo pisali. Došlo je do prekida borbe zbog ogrebotine Volfa. Na kraju je Volf upisao dva vazarija i odveo Japan u polufinale. Ipak, imaćemo priliku da stignemo do medalje preko repasaža.

10.59 - Milica Žabić je poslednja nada Srbije, moraće do boda kako bismo ostali u meču. Milica je pregazila svoju protivnicu Riku Takajamu i nada i dalje tinja.

10:51 - Nemanja Majdov će pokušati da donese prvi bod Srbiji protiv Takanorija Nagasea. Ponovo je meč Majdova ušao u produžetak, vodi se velika borba između njega i Japanca. Treću šido kaznu dobio je Majdov i Japan vodi sa 3:0.

10.46 - Sledeća je na tatamiju Marica Perišić i to protiv Sake Nizoe. Još jedan ipon za Japan koji vodi 2:0.

10.40 - Strahinja Bunčić je prvi na tatamiju protiv Hifumi Abea. Nažalost, iponom je Abe stigao do pobede i doneo je Japanu prednost.

UOČI BORBI:

Srpski džudo miks tim na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljaće Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić.

Prvi protivnik našoj reprezentaciji bila je selekcija Holandije i pobedom u ovom meču (4:2) naš tim stigao je do četvrtfinala gde će se boriti protiv Japana koji je savladao Španiju (4:3). Ako vas zanima šta se sve dešavalo na meču protiv Holandije gde je viđena velika drama, više informacija možete pronaći na sledećim linkovima:

Sistem takmičenja je sledeći - održaće se šest borbi sledećim redosledom - žene do 57 kg, muškarci do 73 kg, žene do 70 kg, muškarci do 90 kg, žene preko 70 kg i muškarci preko 90 kg, a pobednik u ukupnom plasmanu otići će dalje. Ako posle šest borbi bude nerešeno, održaće se jedna dodatna borba koja će odlučiti o plasmanu.

Ako pobede Japance, naši reprezentativci proći će u polufinale, ali i ako izgube nastaviće takmičenje u repasažu. Za Japan se bori i jedan od najkrupnijih džudista na planeti Tacuri Saito, koji ima čak 165 kilograma!

Džudo je na ovim Olimpijskim igrama dospeo u centar pažnje u Srbiji i to zbog Nemanje Majdova, Aleksandra Kukolja i Milice Žabić, a šta se sve dešavalo u Parizu možete pronaći na sledećim linkovima:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track