JEFTIN POLITIČKI KOMAD SEVERINE U REŽIJI ŠOLAKOVIH MEDIJA: Posle Topalka rodila se još jedna srpska opoziciona estradna zvezda
Foto: ATAImages

Pevačica lakih nota

JEFTIN POLITIČKI KOMAD SEVERINE U REŽIJI ŠOLAKOVIH MEDIJA: Posle Topalka rodila se još jedna srpska opoziciona estradna zvezda

Politika -

Kao prvo, Severina nije „vraćena sa granice“ kako su to javili Ćuta i N1, ni zbog litijuma, ni zbog bilo čega drugog. Nezadovoljna tretmanom na granici, odnosno ljuta što su sa njom razgovarali inspektori MUP, pa je između ostalog pitali i da li ima radnu dozvolu da nastupa u Srbiji (obaveznu i za naše pevače u Švajcarskoj, i u Hrvatskoj, u celoj EU)… Severina se vratila u Hrvatsku. Navodno iz protesta, a pre će biti zato što je zakasnila na tezgu – trebalo je, naime, da peva na privatnoj proslavi nečijeg 18. rođendana… To su činjenice.

Sve ostalo je jeftin politički komad – što je krajnji domet glume ove pevačice i režije Šolakovih medija. Tresla se gora - rodila se, posle Topalka, još jedna srpska opoziciona zvezda.

Da se razumemo: Severina ima pravo da bude ljuta. Da vama istera neko iz džepa par desetina hiljada evra (neoporezovanih!), i vi biste psovali i boga i državu i narod. U takvim situacijama čovek kaže i nešto što ne misli, a neretko ispadne i smešan onima koji gledaju sa strane. Tako i Severina, kad nam je poručila da neće doći u Srbiju dok je Aleksandar Vučić predsednik! Naljutio se čobanin na selo, pa odsekao sebi onu stvar…

Oni koji duže pamte, sećaju se i ranijih Severininih izleta u politiku – nekako uvek na štetu Srba.

U rodnoj Hrvatskoj je 1993. godine, dok je trajao rat protiv Srba, pevala na skupovima Tuđmanove HDZ. Posle se vadila da je bila mlada, i da nije mogla da odbije…

Kad je 1999. godine snimila album "Ja samo pjevam", na njemu se našla i pesma "Dodirni mi kolena" grupe "Zana".

- To nije pesma beogradske grupe "Zana" – rekla je tada - nego albanske autorke Zane Nimani. Snimila sam je u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije - rekla je tada Severina.

A 2009. bilo je planirano da peva na proslavi 14. godišnjice "Oluje" u Kninu, što je smatrala velikom čašću. Ali stvar je propala – hrvatske vlasti su joj otkazale jer je za jesen imala zakazan koncert u Beogradu!

Poslednji slučaj njenog političarenja bio je na dočeku Nove 2024. u Kotoru, kad je uskliknula „Ne dajte Crnu Goru!“ - Srbima.

Sve je to, međutim, njeno neotuđivo pravo! Čak i da vređa državu Srbiju, srpski narod i izabranog predsednika Srbije…

Kao što je imala pravo da ćuti kad su u Hrvatskoj zabranjivali koncerte brojnih izvođača iz Srbije, i kad je, recimo, 10. avgusta na istom tom prelazu, samo sa hrvatske strane uhapšen advokat Nemanja Berić jer je u kolima(!) pevao pesmu „Bojkotujem i piće i jelo dok ne vidim svoje rodno selo“…

Uz dužno poštovanje za estradu, ali Severina je samo pevačica lakih nota, i nije obavezna da bude ni intelektualna ni moralna gromada.

Ali, ima onih koji se za takve izdaju. Ima osoba u našem javnom životu koji pretenduju na uloge moralnih sudija, i koji, naravno ni ovu priliku nisu propustili da se oglase. Kaže narod za takve: „progovorili bi na d*pe“.

Kao oni ulični kučići što zalaju na svaki auto koji prođe, i oni potrče svaki put kad neko u negativnom kontekstu pomene Aleksandra Vučića.

Pokret slobodnih građana i Pavle Grbović očešali su se, pružajući podršku pevačici, i o Kosovo, dok su Zeleno-levi front i Dobrica Veselinović bili manje maštoviti: „Osuđujemo policijsko zadržavanje Severine na granici i upućujemo joj svu podršku!“

Bravo, majstori! Nismo ih čuli poslednja tri meseca, ni mukajet o zbivanjima u zemlji, mislili smo da su se samoraspustili, kad oni… čekali pravu priliku da ispadnu pametni! Pravo u metu!

Neko će reći da i oni imaju pravo na svoj stav, a da će im birači na kraju reći šta misle o njima. I to stoji…

Ali, ima neko o čijim stavovima svi mi imamo pravo, i moramo, na kraju krajeva, da dam svoj sud. To su mediji koji su krajnje jednostrano, navijajući za jednu stranu i otvoreno mrzeći drugu, izveštavali o ovom slučaju. Reč je o Šolakovoj televiziji N1. Svesni da primena dvostrukih standarda u slučajevima advokata Berića i pevačice Severine prosto bode oči, oni su plasirali komentar:

- To se nikako ne može izjednačiti, ovo je mišljenje Severine o određenim procesima koji se događaju u Srbiji, određenim osobama koje vladaju Srbijom, a ovo što je taj gospodin radio je čisto četničko divljanje i pokušaj revitalizacije takozvane zločinačke, kvislinške Republike Srpske Krajine, pokušaj narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Hrvatske, sa prosrpskih i pročetničkih pozicija i to ne može biti isto. Ovo je poziv na nasilje, na borbu, a ono je mišljenje jedne estradne zvezde… - proručila je hrvatska redakcija Šolakove televizije.

Ako su oni frazom „mišljenje jedne estradne zvezde“ hteli da kažu „pustite glupaču“, mi ne možemo na isti način ove „komentatore“ da otpišemo sa „to su samo plaćenici jednog tajkuna“.

Jer opasno seme mržnje i netrpeljivosti seju…

N.N.

Bonus video:

00:11

Severina se krije od medija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track