SPEKTAKL, SJAJ I GLAMUR: Nastupom HAUSERA otvoren Banja Luka Fest
Foto: Indir Merdanović

SPEKTAKL, SJAJ I GLAMUR: Nastupom HAUSERA otvoren Banja Luka Fest

Zabava -

Festival BANJA LUKA FEST i ove godine izaziva veliku pažnju celog regiona - otvoren je prošle večeri koncertnom svetskog virtuoza Stjepana Hausera, i trajaće sve do 6. jula na tvrđavi Kastel, koja je samo za ovu priliku pretvorena u glamuroznu koncertnu dvoranu.

Hauser je upravo u Banja Luci započeo evropsku turneju, koja se nastavlja u svim najvećim gradovima starog kontinenta. Pred banjalučkom publikom, koju je pozdravio po prvi put u svojoj karijeri, pokazao je zašto važi za jednog od najautentičnijih i najsenzacionalnijih pojava na svjetskoj sceni.

Banja Luka Fest
foto: Indir Merdanović

"Dobra večer Banjaluka. Ovo je moj prvi put u Banjaluci i radujem se što sam konačno tu. Imam za vas jako puno pjesama, te vas molim da ostanete sa mnom do kraja, jer sam za početak spremio nešto malo sporije i romantičnije, nadam se da nećete otići. A onda slijedi ludilo. Uživajte", rekao je Hauser.

Na koncertu u Banjaluci buntovnik na violončelu uz pratnju orkestra izvodio je neke od najljepših muzičkih kompozicija ikad - "Starlights City", "Shape of my Heart", "Sway"...

Čula se i pesma "Caruso" italijanskog kantautora Luča Dale, a na zvuke "Pirates of the Caribbean” brojna publika je, vođena raskošnim muzičkim umećem violončeliste.

Banja Luka Fest
foto: Indir Merdanović

Usledio je deo koncerta koji je bio ispunjen latino zvucima, a publika se za tili čas sedeću platformu na banjalučkoj tvrđavi transformisala u plesnu dvoranu na otvorenom - Hauser je zasvirao "Let's Get Loud" u originalnom izvođenju dive Dženifer Lopez, "Livin la vida loca" Rikija Martina, "Despacito" Luisa Fonsija, hitove "Señorita", "La Isla Bonita", "Volare", "Bamboleo", te pokazao zašto njegova turneja nosi epitet "svetskog šoua".

Zaštitni znak festivala je crveni tepih, na kojem su se pre koncerta pojavile brojne ličnosti iz svih sfera javnog života, među njima je posebnu pažnju privukao dolazak pop zvezde Jelene Tomašević, čiji koncert sa suprugom Ivanom Bosiljčićem će zatvoriti ovogodišnji festival. Najpoznatiji umetnički par na našim prostorima izvodi premijerni koncert “Simfonija udvoje”. Ulaznice za zatvaranje festivala još uvek su dostupne i putem online prodaje.

Banja Luka Fest
foto: Indir Merdanović

Večeras na ”Banja Luka Festa" nastupa "Bijelo dugme", najveća rok grupa na našim prostorima, koja nastupa u okviru slavljeničke turneje povodom pedeset godina postojanja.

1 / 6 Foto: Indir Merdanović

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track