KAD JEDNOM PROBATE GULAŠ NA OVAJ NAČIN, UVEK ĆETE GA OVAKO SPREMATI: Trebaće vam, verovali ili ne, samo sat vremena za pripremu
Master šef Raša otkrio je u emisiji Majke i Snajke na Kurir televiziji ključne trikove za pripremu gulaša, za koji će vam trebati svega sat vremena.
Sastojci:
- svinjski file
- slanina
- crni luk
- šargarepa
- celer
- kisela voda
- crveno vino
- majčina dušica
Prvo u šerpu stavljamo slaninu da pusti svoje ukuse, a potom i crni luk isečen na listove. Dok se luk dinsta, šargarepa sitno treba da se narenda zajedno sa celerom.
Trik za brže dinstanje povrća je u kiseloj vodi. Potrebno je u povrće koje se dinsta, dodati čašu kisele vode.
Dok se povrće dinsta, pripremamo meso. Sečemo ga na kocke srednje veličine. Nikakve slane začine ne dodajemo u početku kuvanja, tek na kraju. Da se luk posolio po početku dinstanja, onda bi meso posle dehidriralo i ne bi bio mekan.
Nakon što ubacimo meso u šerpu, dovoljno je svega 20 minuta za kuvanje. Šerpu samo poklopiti i ne otvarati.
Nakon 20 minuta, stavljamo so, biber, malo majčine dušice. Na samom kraju kuvanja, stavljamo malo crvenog vina.
Uživajte!
Kurir.rs
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)