Sedamdesetdvogodišnji Harvi Vajnstin prebačen je u bolnicu u Belvjuu iz zatvora Rajkers Ajlend u Njujorku u nedelju uveče.

Osuđeni silovatelj je prijavio bolove u grudima pre nego što je hitno prebačen u bolnicu, izvestio je ABC News.

"Vajnstin je hitno prebačen u bolnicu zbog nekoliko zdravstvenih stanja", izjavili su njegovi predstavnici Krejg Rotfeld i Juda Engelmeajr.

harvi-vajnstin.jpg
Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia 
Harvi je više puta tražio medicinsku pomoć tokom suđenjafoto: Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia

"Možemo da potvrdimo da je Vajnatinu danas urađena procedura i operacija na srcu, ali ne možemo komentarisati ništa više od toga."

Vajnstin osuđen na 23 godine zatvora

Vajnstin (72) osuđen je za silovanje i seksualni napad 2020. u Njujorku i osuđen na 23 godine zatvora. Te osude su poništene ovog aprila kada je žalbeni sudija presudio da nije dobio pravično suđenje. On se suočava sa mogućim ponovnim suđenjem kasnije ove godine.

U svojoj žalbi, sud je naveo da su tužioci u ključnom slučaju #MeToo pozvali svedoke čije optužbe nisu bile deo optužbi protiv njega. Vajnstin je takođe osuđen na 16 godina zatvora u odvojenom suđenju za silovanje u Kaliforniji, na koje se žali.

2405-ap.jpg
AP 
Harvi ima probleme sa srcemfoto: AP

Borba sa zdravstvenim problemima

Vajnstijn se borio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, a poslednjih godina je više puta primljen u bolnicu. U julu je lečen od Covid-19 i dvostruke upale pluća. Godine 2020. primljen je u bolnicu sa bolovima u grudima. Takođe je odveden u bolnicu Bellevue iste godine da otvori začepljenu arteriju, navodi CBS. Takođe ima dijabetes i visok krvni pritisak. Više od 100 ljudi iznelo je optužbe za silovanje i nedolično ponašanje o Vajnštajnu iz kasnih 1970-ih.

Odluka njegovih tužitelja da se jave, i njegova kasnija osuda u Njujorku, podstakli su #MeToo pokret protiv seksualnog zlostavljanja od strane moćnih muškaraca. Vajnstin je uvek tvrdio da je nevin i tvrdio da je žrtva „nameštaljke“. Bio je suosnivač filmskog studija Miramak, koji je proizvodio hitove uključujući Zaljubljenog Šekspira - koji je osvojio najbolji film na Oskaru - i Pulp Fiction. Njegovi filmovi su dobili više od 300 nominacija za Oskara i 81 statuetu.

(Kurir.rs/Telegraf/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija BORA ĐORĐEVIĆ NAPISAO HITOVE CECI, ŠABANU, ČOLI I ILIĆU! Bilo ga sramota pa se nije potpisivao, svi ih obožavamo: Evo koje su