Smrt Lijama Pejna je pod istragom. Slučaj se vodi kao sumnjiv zbog lokalnih procedura, u toku je potraga za dve misteriozne žene koje su bile sa pevačem, noć pre nego što je preminuo, ispituju se dve radnice hotela u Buenos Ajresu gde je boravio, a obdukcijom je utvrđeno da je preminuo od teških povreda izazvanih padom sa terase trećeg sprata kao i nije bilo umešanosti drugih osoba u taj koban ishod. Čekaju se rezultati daljih analiza, a mnogi se pitaju šta bi se desilo da se njegova devojka Kejt Kasidi nije vratila ranije iz Argentine sa zajedničkog putovanja nego da je ostala sa njim.

Influenserka Kejt Kasidi, koja živi u Majamiju, rekla je da se vratila ranije jer ne želi da bude predugo na jednom mestu. Lijam Pejn i ona planirali su da tamo ostanu pet dana, ali su boravak produžili na dve nedelje.

Dva dana pre tragedije na TikToku je objavila da se vraća za SAD jer mora da ide kući kao i da je kupila jastuk za putovanje jer je jedan ostavila Lijamu Pejnu, koji je na društvenim mrežama rekao u šali da je "Kejt luzerka jer je otišla kući".

Lijam Pejn Maja Henri .png
printscreen/youtube/E! News 

Da je ostala, da li bi stvari bile drugačije, bolje ili gore? Bivša devojka Lijama Pejna Šeril Kol, sa kojom je dobio sina Bira, izjavila je ranije ove godine da se plaši da će se destiti najgore jer niko ne brine o njemu. Bilo je to nakon što je završio u bolnici zbog infekcije bubrega, zbog čega je otkazao koncert.

Lijam Pejn se borio sa zavisnošću od droge i alkohola, imao je suicidalne misli ranije, boravio je na rehabilitaciji, a ono što je pronađeno u njegovoj hotelskoj sobi ukazuje da ta njegova borba nije bila završena.

Bivši član svetski popularne grupe One direction objavio je na Snepčetu nekoliko sati pre smrti snimak na kojem se čuje glas Kejt Kasidi, ranije snimljen tokom obilaska Argentine.

365993_profimedia0483394306_ls.jpg
Profimedia 

Pristižu oprečni izveštaji iz policije i tužilaštva Argentine, po izjavama jednih pevač je skočio sa balkona, a po saopštenju drugih postoji mogućnost da je pao u polusvesnom ili nesvesnom stanju. Objavljen je niz detalja o istrazi, a čeka se da se slučaj zaokruži, prenosi Blic žena.

Od LIjama Pejna oprostili su se bivši članovi One direction najpre zajedničkim saopštenjem, a potom i pojedinačnim porukama.

profimedia-0637305723.jpg
Justin Ng / Avalon / Profimedia 

Istražuje se kako je Lijam Pejn i sa kime proveo poslednje sate, nalazi obdukcije pokazali su da povrede koje je zadobio odgovaraju padu sa visine kao i da su uzrokovale smrt.

LIjam Pejn imao 31 godinu, do 2010. do 2016. bio je član One direction nakon čega je počeo solo karijeru.

(Kurir.rs/ L. S.)

Bonus video

MONDO/Nikola Lalović Žanis Pejners