Nema ništa lepše od domaće, sveže pogače kao prilog uz obrok. Bilo da je jedete za doručak, ručak ili večeru, cela porodica će biti sita i zadovoljna.

Za pripremu fine hrskave pogače sa maslacom potrebno vam je:

100 mililitara vode
30 grama kvasca
1 kašičica šećera
200 mililitara mleka
600 grama brašna
soli
2 kašike maslinovog ulja
100 grama maslaca

Priprema

Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Dodati mleko, ulje, brašno i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa premesiti. Ponovo premesiti i ostaviti još malo da odmori.


Podeliti testo na 5-6 loptica. Svaku lopticu razviti veličinu tepsije i premazati maslacem.

Pokriti sledećom, koju ste takođe namazali. I tako sve loptice, sem poslednje. Ostaviti pogaču da naraste.

Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

profimedia0432179789.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia