POČNITE DA PEČETE HLEB IZ SOPSTVENE RERNE: Domaća pogača je fina i HRSKAVA, a OBOŽAVAĆE je cela porodica! (RECEPT)
Nema ništa lepše od domaće, sveže pogače kao prilog uz obrok. Bilo da je jedete za doručak, ručak ili večeru, cela porodica će biti sita i zadovoljna.
Za pripremu fine hrskave pogače sa maslacom potrebno vam je:
100 mililitara vode
30 grama kvasca
1 kašičica šećera
200 mililitara mleka
600 grama brašna
soli
2 kašike maslinovog ulja
100 grama maslaca
Priprema
Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Dodati mleko, ulje, brašno i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa premesiti. Ponovo premesiti i ostaviti još malo da odmori.
Podeliti testo na 5-6 loptica. Svaku lopticu razviti veličinu tepsije i premazati maslacem.
Pokriti sledećom, koju ste takođe namazali. I tako sve loptice, sem poslednje. Ostaviti pogaču da naraste.
Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia
"NEĆU DA OLOŠ UPRAVLJA SRBIJOM" Vučić: Podigli smo zemlju iz potpune propasti, kao feniks iz pepela! Kažem vam - prekinite, o prelaznoj vladi se neće odlučivati