Navikli smo na klasične sa žutim krememom, ali princes krofne mogu da izgledaju i ovako.

Za pripremu slanih princes krofni potrebno je:

250 mililitara vode
100 mililitara ulja
300 - 350 grama brašna
1/2 praška za pecivo
malo soli
4-5 jaja


Za nadev:


150 grama feta sira
100 gama kisele pavlake
100 gama majoneza
1 kašika ajvara
150 grama suhomesnatog
3-4 kisela krastavca
malo ljutog kečapa
peršunov list

Priprema:

Vodu i ulje stavite u šerpu na šporet. Kada provri, dodajete malo soli i brašno u koje ste umešali prašak za pecivo. Izmešajte pa sklonite sa vatre.

Testo treba da bude dosta tvrdo. Prohladite, pa stavite u mikser i dodavajte jedno po jedno jaje. Mutite da se sve izjednači i da testo bude bez grudvica.

Pleh obložite pek papirom, pa kašičicom vadite testo i ređajte sa malim razmakom. Pecite na 200 stepeni C oko 40-45 min da lepo porumene. Krofne su dobro pečene kada se ohlade, a ne padnu.

Umutite sir pa dodajte pavlaku, majonez, ajvar, seckano suhomesnato, seckane kisele krastavce, malo ljutog kečapa i seckan peršunov list.

Sve dobro mešajte da se izjednači. Svaku krofnicu presecite na pola, punite nadevom i poklopite gornjim delom.

Preko krofnica možete dodati malo kečapa.

profimedia0397183335.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia