Uz ovaj pilav se lepo slažu pileća čorbica i paradajz salata.

Potrebno je:


500 g pilećih bataka
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 veća šargarepa
1 krompir
1 veća tikvica
ulje
so
biber
peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i papriku, dodati seckanu šargarepu, pa tikvicu i na kraju kockice krompira. Posoliti i pobiberiti, može i suvi začin, pa dodati šolju od 100 grama opranog pirinča. Doliti vode da ogrezne i krčkati na tihoj vatri.

Batake posoliti i pobiberiti, dodati ljutu tucanu papriku i dva veća čena izdrobljenog belog luka.


Zatim dodati ulja i dobro izmešati. Kad voda u šerpi sa pilavom ispari poređati belolučene batake i peći u rerni na 200°C oko sat vremena.

profimedia0008859154.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia