DA LI JE BEZBEDNO DA VENTILATORI RADE CELU NOĆ? Stručnjaci UPOZORAVAJU na ove PROBLEME, obratite pažnju!
Foto: Profimedia

tokom vrućina svi pozežemo za hlađenjem

DA LI JE BEZBEDNO DA VENTILATORI RADE CELU NOĆ? Stručnjaci UPOZORAVAJU na ove PROBLEME, obratite pažnju!

Žena -

Ako ostavite mali stoni ventilator da radi preko noći sedam do osam sati, svakako će vam pomoći u hlađenju i protoku vazduha u toploj prostoriji, međutim, postoji nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir.

Proverite da ventilator nije postavljen preblizu vašem krevetu ili telu jer dugotrajno direktno strujanje vazduha može uzrokovati nelagodu ili hladnoću. Preporučuje se da ga postavite nekoliko metara dalje od sebe.

Oprezno sa ventilatorom
Oprezno sa ventilatoromfoto: Profimedia

Noviji i kvalitetniji ventilatori dizajnirani su za produženo vreme rada i imaju mogućnost automatskog isključivanja ako se pregreju. Proverite smernice proizvođača o kontinuiranoj upotrebi. Razmislite o korištenju ventilatora s oscilirajućom funkcijom jer to može pomoći da vazduh ravnomernije cirkuliše po prostoriji umesto statičkog protoka vazduha

Mere opreza

Zbog vlastitog zdravlja i sigurnosti trebate preduzeti neke korake, pa ako čujete zabrinjavajući zvuk, odmah isključite ventilatore.

Proverite je li ventilator stabilan i postavljen na ravnu, sigurnu površinu kako biste sprečili da se prevrne tokom noći. Osluškujte neobične zvukove ili vibracije ventilatora dok radi i isključite ga ako primetite bilo šta zabrinjavajuće.

Tokom vrućina nesanica može biti problem te mnogi ne gase uređaje za hlađenje
Tokom vrućina nesanica može biti problem te mnogi ne gase uređaje za hlađenjefoto: Profimedia

Takođe se treba obratiti pažnju na polen i prašinu koji mogu biti opasni. Savetnik za spavanje rekao je za Mirror da spavanje s uključenim ventilatorom zapravo može dovesti do širenja neugodnih stvari u vazduhu, što nije idealno za one koji pate od alergija ili astme.

Ako je skupljao prašinu, te čestice se šire vazduhom svaki put kad ga uključite.

Ako je ventilator uključen celu noć, to može isušiti kožu. Ventilator takođe može isušiti sluznice, što rezultira time da vaše telo proizvodi višak sluzi i da ćete se probuditi s osećajem da vam je nos začepljen.

(Kurir.rs/Avaz/M.J)

Bonus video:

07:44

NIJE NA MENI... ALI IVANA JE NA ZALASKU KARIJERE! Direktor Sprskog atletskog saveza: Razumljivo je što je skakala sa povredom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track