Čukarički je osvojio važan bod u derbi meču na gostovanju Novom Pazaru, u utakmici prepunoj sadržaja (2:2). Mogao je taj susret da ode i na jednu i na drugu stranu, na kraju je remi bio pravedan ishod, a sa tim se slaže i ofanzivni vezista Brđana Lazar Tufegdžić.

– Uvek je teško igrati u Novom Pazaru, ali mogli smo da dobijemo tu utakmicu, da se vratimo sa tri boda. Propustili smo svoje prilike u drugom poluvremenu, potom u poslednjih pet minuta nadoknade spašavali bod. I na kraju smo ostali neporaženi, a verujem da će taj remi tek dobiti na značaju – kazao je Tufegdžić.

Nekadašnji prvotimac sofijskog CSKA uveliko razmišlja o narednim mečevima, prevashodno onom protiv Jedinstva iz Uba na Banovom brdu (subota, 18 časova).

– Samo pobedom protiv Jedinstva možemo da nadogradimo bod iz Novog Pazara. Ali, svesni smo da neće biti lako. Svaka utakmica je teška na svoj način, posebno kad se igra protiv ekipe koja je na začelju tabele, tada svi očekuju pobedu. Zbog toga se kaže da su te utakmice najteže, i to zaista jeste tako – kazao je Tufegdžić, koji je potom dodao:

– Ubljani nisu najbolje startovali, promenili su u međuvremenu trenera, doveli u smiraj prelaznog roka veliki broj pojačanja. Između ostalog, i iskusne Jevtića i Matića. Igraće oni sve bolje i bolje, tražiće i protiv nas svoju šansu. Stoga, moramo da budemo maksimalno fokusirani i da se držimo svog plana igre. Vidi se da njihova ekipa još nije na maksimumu, da imaju dosta oscilacija u igri, naše je da probamo to da iskoristimo. Dosta su mlada ekipa, ali nas bez dileme čeka teška utakmica.

Veruje Tufegdžić i da Čukarički ima dosta prostora za napredak u nastavku sezone.

– Mogu da budem zadovoljan onim što smo napravili do sada, ali nismo dostigli vrhunac, tek se podižemo iz utakmice u utakmicu. Verujem da ćemo tek pokazati sav svoj potencijal u narednom periodu. Trenutno smo treća ekipa po efikasnosti u Super ligi, ali nije to ništa čudno, Čukarički je uvek bio ekipa koja igra na gol više, želi da dominira. I to mi savršeno odgovara, s obzirom na to da sam ofanzivan igrač. Nedostajalo mi je takmičarskog ritma, baš kao i ekipa sve bolje se osećam, sve spremnije. Ali, ne razmišljam toliko o invdividualnom, koliko o timskom učinku. Ukoliko ekipa igra dobro i beleži očekivane rezultate, doći će i učinak nas pojedinaca do izražaja.

Tufegdžić je istakao da ga raduje činjenica da je Super liga prilično izjednačena i veruje da će se za evropske vize voditi velika borba.

– Nisam dve godine bio u srpskom fudbalu, ali vidim da je dosta, dosta izjednačena liga, gotovo da nema autsajdera. Još se nisu izdvojile ekipe koje će juriti Evropu, čini mi se da do zime nećemo moći ni da pretpostavimo ko će biti na tim pozicijama. Verujem da je Čukaričkom mesto pri vrhu i u borbi za Evropu, momci su fantatični, atmosfera je dobra… Ali, sve to treba da potvrdimo i na terenu – upozorio je Lazar Tufegdžić.