Srđan Đoković doveo trubački orkestar u Arenu, a selektor Siniša Mihajlović tokom celog meča navijao za srpski dubl
Zorana Jeftić DEJVIS KUP: Miha i trubači nisu pomogli

Srđanove trube zapalile Arenu!
Fenomenalnu atmosferu drugog dana finala Dejvis kupa između Srbije i Češke dodatno je zapalio dolazak trubača, koje je u Beogradsku arenu doveo otac našeg najboljeg tenisera - Srđan Đoković, dok je podršku srpskom dublu iz VIP lože pružio i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović!

Dolazak Noletov oca Srđana u Arenu juče je bilo teško ne primetiti s obzirom na to da su ga trubači uz muziku dopratili do ulaza, a nakon toga se preselili na tribune, odakle su za vreme pauza u poenima podizali atmosferu do usijanja.

A svoje poslednje dane na mestu selektora fudbalera Srbije Siniša Mihajlović je iskoristio da dođe u Arenu i pruži podršku teniserima. Mihajlović je istakao da veruje da Srbija može do pobede jer u timu ima Novaka Đokovića, koji se, kako kaže, po svojim kvalitetima razlikuje od ostalih Srba.

- Imamo tu sreću da je Nole u našem timu i automatski počinjemo sa 2:0. Ja ga i lično poznajem, što se tiče tenisa on je mnogo jači mentalno od svih ostalih, kao da nije Srbin - rekao je Mihajlović i dodao:

- Što se tiče ljudskih kvaliteta, to je manje-više u istoj visini, tako da ne možemo da kažemo da li je Nole veći čovek ili veći igrač.
Mihajlović je istakao da veruje i u trijumf mladog Lajovića.
- Verujem da će Nole da dobije Berdiha, ali i da Lajović ima šanse protiv Štepaneka jer njegova mladost i godine nisu presudni. Ako je neko dobar, nema veze koliko ima godina.

Jučerašnjem meču trebalo je da prisustvuju i fudbaleri srpskog nacionalnog tima, ali su oni bili umorni od puta, s obzirom na to da su nekoliko sati pre toga doputovali iz Dubaija, gde su odigrali prijateljski meč s Rusijom (1:1).

Zimonjić u Teniskoj kući slavnih

Uoči početka jučerašnjeg dubl meča održana je ceremonija na kojoj je našem teniseru Nenadu Zimonjiću uručeno priznanje za najstarijeg tenisera koji je učestvovao u finalu Dejvis kupa. Zimonjić (37) ovim je primljen u Tenisku kuću slavnih, a priznanje su mu uručili predsednik ITF Riči Biti i počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Boba Živojinović.