U emisiji Crna hronika na Kurir televiziji gostovala je spisateljica i autorka romana „Kobra” napisanog posle dugogodišnjeg istraživanja po istinitim događajima, a koji se bavi danas veoma aktuelnom temom – sektama.

Nataša Bikić je na osnovu ličnih poznanstava sa ljudima koji se u romanu pojavljuju pod pseudonimima, opisala delovanje “Nju ejdž” sekte.

20240922-CRNA-HRONIKA.00_06_57_02.Still003.jpg
Kurir teleivizija 

- Pre svega da se pozabavimo time ko je osnovao Nju ejdž. To je Alisa Bejli. Ona je osnovala taj pokret u Americi. Otvorila je svoju knjižaru koja se zove Lusi, u prevodu Lucifer. Ona je otvoreno u svojim knjigama promovisala kako će Nju ejdž u budućnosti delovati na generacije koje dolaze. Zalaže sa za istrebljenje tradicionalnih religija, hrišćanstva, islama. Tvrdi da one nama više donose štete nego koristi - rekla je Bikić i dodala:

- Tvrdi da je hrišćanstvo pogubno po naš razum i da mi ne moramo toliko da se žrtvuijemo, da Lucifer nije đavo već da je on novi Bog koji hoće da nas oslobodi. Promoviše ista uverenja kao satanistička biblija. To danas eksploatišu mnogi tzv. gurui poput Estera Hiksa, Boba Proktora, Mohanđija i mogih drugih. Imamo I domaće njuejdžere koju su napunili duševne bolnice mladima koje su učili.

O astrologiji i jogi iskazala je negativan sud: 

kurir televizija Autorka romana o sektama: Iza Nju Ejdža krije se satanizam

- Astrologjia je moderni okultizam koji može imati ozbiljne posledice po mentalno zdravlje. Joga nije samo sport kako neki tvrde. Joga je skup asana. To su pokloni određenim paganskim bogovima. Mi kao pravoslavni hrišćani ne možemo tek tako da se poklanjamo paganskim bogovima. Joga stvara neku privremena smirenost poput zombiranosti. Kasnije, međutim, ljudi postaju sve nervozniji I agresivniji.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

 Bonus video:

kurir televizija SEKTOLOG O SLUČAJU ŽENE KOJA JE DVE GODINE DRŽALA TELO MAJKE U KUĆI: Nije reč o delovanju sekte, već o nečem drugom