Marsa Alam se nalazi na jugoistočnoj obali Egipta, na obali Crvenog mora, oko 270 kilometara južno od Hurgade. Zahvaljujući svom položaju, Marsa Alam ima toplu klimu tokom cele godine, što je čini savršenom destinacijom za putovanja u toku jeseni i zime, kada temperature u drugim delovima sveta budu znatno niže. Ova destinacija pružiće vam mir i beg od gradske gužve i žurbe.

Pickalbators Villagio11.jpg
Promo 

Zanimljivo je i značenje imena "Marsa Alam", koje u prevodu s arapskog znači "luka znanja". Ovaj naziv potiče od vremena kada je Marsa Alam bila ribarsko selo i trgovačka luka, ali danas je sve više poznata po svojim prirodnim bogatstvima i razvoju turizma.

Savršeno locirana između pustinje i mora, Marsa Alam  postaje sve popularnija kao skriveni dragulj Crvenog mora, nudeći predivne pejzaže i izvanredna iskustva za sve vrste putnika.

Marsa Alam  je idealna destinacija za one koji žele i avanture, i da oči nahrane prirodnim lepotama i da se relaksiraju, posebno tokom jeseni i zime. Za razliku od poznatije Hurgade, Marsa Alam nudi intimniju atmosferu i bogatiji podvodni svet.

Radisson Marina 2024.3.jpg
Promo 

Jedna od najvećih prednosti Marsa Alama je spektakularan koralni greben, koji privlači ljubitelje ronjenja i snorklinga iz celog sveta. Ovaj deo Crvenog mora nudi bogatstvo morskog života – delfini, kornjače i šarene ribe među nestvarnim koralima, mogu se videti u čistim tirkiznim vodama. Ako tražite aktivnosti van hotela, ronjenje sa diugongom (morskom kravom) ili istraživanje nacionalnog parka Wadi el-Gemal svakako su među nezaboravnim iskustvima.

Za one koji preferiraju avanture na suvom, pustinjski safari je savršen način da doživite mir i lepotu egipatske pustinje. Vožnja kvadovima kroz dine i poseta beduinskim selima pruža nešto dinamičniju zabavu i upoznavanje sa lokalnom kulturom i načinom života koji se nije menjao vekovima.

Casa Blue.jpg
Promo 

Marsa Alam  se može pohvaliti i bogatom gastronomskom scenom. Lokalna hrana, kao što su sveži morski plodovi i tradicionalni egipatski specijaliteti poput košarija (kombinacija pirinča, testenine, sočiva i začina), garantuju autentično kulinarsko iskustvo. Ljubitelji slatkiša uživaće u kunafi i baklavi, a obavezno probajte i lokalni desert om ali, pripremljen sa mlekom, suvim voćem i hrskavim, lisnatim testom. Što se tiče pića, domaći hibiskusov čaj (karkade) osvežava, dok je kava (egipatska kafa) idealna za ljubitelje jakog, aromatičnog ukusa.

Ako planirate šoping, Marsa Alam nudi lokalne tržnice gde možete pronaći ručno rađene suvenire, začine, aromatična ulja i tradicionalne egipatske tkanine. Preporučujemo i kupovinu zlata i srebra, koje je u Egiptu veoma kvalitetno.

Pickalbators Villagio5.jpg
Promo 

Preporuka za Casa Blue Resort 5*  koji se nalazi u mestu Marsa Alam, na peščanoj plaži i nudi All Inclusive uslugu.

U blizini poznatog šetališta u regiji Port Ghalib, smestio se još jedan hotel za preporuku - Radisson Marina Port Galib 5*  koji se nalazi na samoj plaži, koja je peščana, ali ima i jedan deo za one koji žele da upotpune letovanje posmatranjem korala i živog sveta. Usluga u hotelu je Hard All Inclusive.

Casa Blue 20239.jpg
Promo 

Iz nadaleko poznatog lanca Pickalbatros, tu je još jedan vrhunski hotel. Pickalbatros Villaggio Resort - Portofino 5*  koji je otvoren 2023. godine. Hotel se nalazi na svojoj peščanoj plaži sa postepenim ulazom u more, veći deo je lepo uređena kupališna zona sa plitkom vodom. Usluga u hotelu je All Inclusive.

Marsa Alam  je savršena destinacija za one koji žele autentično iskustvo Egipta, daleko od gužve većih turističkih centara, sa jedinstvenim prirodnim lepotama i bogatom kulturnom tradicijom.

Radisson Marina 2024.7.jpg
Promo 

Rezervišite svoje mesto već danas i dozvolite sebi luksuz savršenog odmora u ponudi agencije "1A Travel" za Egipat  u toku zime!

Rezervaciju za svoj odmor možete uraditi i samostalno online  ili pozivom na call centar 011 655 78 00. Tunis čeka na vas!

Promo