Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i HK „Krušik", u toj valjevskoj kompaniji.

Ugovor o nabavci proizvoda iz asortimana HK „Krušik" za opremanje Vojske Srbije potpisali su predstavnik Sektora za materijalne resurse pukovnik Dragan Panić, u ime Ministarstva odbrane, i vršilac dužnosti generalnog direktora HK „Krušik" Jovanka Andrić.

Potpisivanje ugovora MO Krušik (5).jpg
Ministarstvo odbrane 

Tim povodom, ministar Gašić rekao je da je potpisivanje ugovora značajno kako za Vojsku Srbije, tako i za domaću odbrambenu industriju, konkretno u ovom slučaju za kompaniju „Krušik".

- Ovo je još jedan primer da Republika Srbija i Ministarstvo odbrane brinu o potrebama Vojske Srbije i konstantno rade na jačanju njenih sposobnosti, u isto vreme vodeći računa o ulaganju u našu odbrambenu industriju i snaženju njenih kapaciteta. Naglasio bih da je važno da naše fabrike na prvo mesto stave potrebe, odnosno prioritete Vojske Srbije i na taj način daju svoj doprinos jačanju bezbednosti naše zemlje i svih njenih građana - rekao je ministar odbrane.

Ministarstvo odbrane Potpisan ugovor između Ministarstva odbrane i Krušika o nabavci proizvoda za Vojsku Srbije

Govoreći o namenskoj industriji, ministar Gašić naglasio je da se ona već dokazala kao pouzdan partner Vojsci Srbije u modernizaciji i unapređenju njenih sposobnosti.

Tokom današnje posete, ministar odbrane sastao se sa rukovodstvom HK „Krušik" sa kojim su razmatrana pitanja od značaja za poslovanje fabrike i planovi za naredni period, a potom je obišao Pogon zaštite.

Obilasku su prisustvovali šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić.

  Bonus video:

Kurir Ministar Gašić na generalnoj probi pred prikaz Zastava 2024