Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u video poruci objavljenoj na zvaničnom Instagram nalogu zatražio hitno angažovanje državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu.

- Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu i spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana ni hapšena, niti maltretirana. Isti ti iznutra i spolja ćutali su kada je advokat Berić uhapšen u Hrvatskoj, 15 dana bio u pritvoru zbog pesme objavljene na Fejsbuk profilu - rekao je Vučić.

- Juče je priveden i uhapšen, i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana. Ali je i građanin Srbije, građanin naše zemlje je uhapšen da niko nije dobro razumeo zbog čega. Pre svega zahtevam od organa u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića, a apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi razvoju boljih odnosa, i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja iznosili o Srbiji.

- Molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno, i da Sergeja Trifunovića puste na slobodu - rekao je na kraju obraćanja predsednik Vučić.

Podsećamo, glumac Sergej Trifunović je juče uhapšen prilikom ulaska na teritoriju Hrvatske.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Oglasila se supruga Sergeja Trifunovića za Kurir televiziju: Ovo je jezivo, da li sada svaka osoba koja prokomentariše Hrvatku može biti progonjena?