Danas je u Velikom Šiljegovcu otvoren drugi po redu – Festival ukrasnog sadnog materijala. Organizator je Mesna zajednica Veliki Šiljegovac, a pokrovitelj Grad Kruševac. Festival je otvorila zamenica gradonačelnika Snežana Radojković, a prisustvovali su i narodna poslanica Nevena Đurić i pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Darko Andonov.

Prema rečima predsednika MZ Veliki Šiljegovac Siniše Milojevića, ove godine Festival je okupio oko 40 izlagača ukrasnog sadnog materijala.

- Zahvaljujem se Gradu Kruševcu, koji je prepoznao ovaj kraj kao centar za proizvodnju dekorativnih sadnica, šiblja i ukrasnog bilja – na podršci u realizaciji Festivala, a  operativno su se uključila i lokalna javna preduzeća, istakao je on.

Dvodnevnu manifestaciju otvorila je zamenica gradonačelnika Snežana Radojković.

Kurir.rs/Ž. M. Festival ukrasnog sadnog materijala u Velikom Šiljegovcu

- Grad podržava rad mesnih zajednica koje kroz ovakve izložbene i privredne skupove najbolje promovišu svoju lokalnu zajednicu. Takođe, afirmišu se male porodične kompanije koje sa velikom ljubavlju i poštujući tradiciju održavaju i unapređuju ovu delatnost.

Skupu se obratila i narodna poslanica Nevena Đurić.

- U odnosu na prošlogodišnju, prvu manifestaciju, povećan broj učesnika i izlagača što svakako govori u prilog činjenici da će ovaj Festival postati tradicionalan.

Na Festivalu su nastupili i najmlađi članovi KUD „Ćukovac“, a za najbolje učesnike obezbeđeni su pehari i to: za najbolje uređene štandove i najbolji kvalitet sadnog materijala (prva tri mesta).

U ime Grada, Zahvalnicu od MZ Veliki Šiljegovac je primila zamenica gradonačelnika Snežana Radojković. Za sutra je planirano stručno predavanje u Domu kulture, na temu zaštite sadnog materijala i novina u ovoj oblasti.

Kurir.rs/Ž. Milenković