U zgradu Specijalnog suda u Beogradu, danas je održano suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, jutros je pred početak ročišta, u pratnji svojih advokata, došla i Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice, dok je otac Vladimir sproveden u zgradu suda. 

Pre toga, došao je i advokat Ognjen Božović koji zastupa porodice ubijene dece.

Dečak ubica svedoči za govornicom

Prema ekskluzivnom saznanju Kurira, dečak ubica upravo je uveden u sudnicu.

Sudnica podeljena u 3 dela

Sama sudnica podeljena je u 3 dela neprobojnim staklom tako da iza prvog sedi dečak ubica, iza drugog njegovi roditelji, a u trećem delu su roditelji ubijene dece.

Takođe, prema našim ekskluzivnim saznanjima, dečak ubica je izjavio da želi da svedoči što znači da će morati da odgovori na svako pitanje i da neće moći da kaže neću.

U istoj sudnici održavaju se i suđenja Urošu Blažiću za masakr u mladenovačkim selima, kao i klanu Veljka Belivuka. 

Zorana Jević Dolazak Miljane Kecmanović u Specijalni sud

13.35 - Završeno suđenje za danas

- Pitanjima koja su danas postavljena njemu nismo saznali motiv i zašto se to desilo, ali smatram da njegov današnji iskaz ide u pravcu da li će se saznati. Njegovo svedočenje nije završeno i nastavlja se 17. oktobra u ovoj istoj zgradi - rekao je Ognjen Božović i dodao da ne sme ništa više da kaže s obzirom zbog postupka koji je zatvoren za javnost.

Roditelji ubijene dece napustili su zgradu suda u Ustaničkoj ulici užurbanih hodom. Bili su potreseni i spuštene glave sa suzama u očima izašli su iz sudnice nakon što su više od tri sata imali priliku da gledaju i slušaju dečaka ubicu koji im je ubio decu.

Irina Borović koja zajedno sa ocem Borivojem Borovićem zastupa Miljanu i Vladimira Kecmanovića nakon održanog ročišta navela je da javnost najviše zainteresovana za razloge zbog kojih je ovaj tragično nesagledivi događaj dogodio.

- U ovom krivičnom postupku niti u bilo kod drugom postupku koji se u ovom trenutku vodi, niti u ovoj sudnici, niti bilo gde drugde, mi nećemo saznati razlog ovog tragičnlg događaja. Svi razlozi su duboko negde u duši tog dečaka, koji je nažalost izvršio zločin, a pre toga je živeo jedan potpuno normalan i uobičajen život, sa aspekta svih koji ga poznaju - rekla je Irina Borović.

Optužena Miljana Kecmanović kojoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, budući da je njen DNK pronađen na jednom komadu municije, ubrzanim hodom napustila je zgradu u Ustaničkoj ulici, gde je inače, videla supruga Vladimira koji je došao iz Centralnog zatvora na suđenje, kao i sina koji je 3. maja prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Ona je sa suđenja u pratnji advokatice Marije Ivelje i njih dve su sele u taksi.

13.32 - Reagovali lekari

Lekari, koji borave u zgradi Specijalnog suda tokom ispitivanja dečaka ubice, intervenisali su u sudnici pošto je on tokom ispitivanja naglo promenio boju u licu.

Detaljnije pročitajte na linku ispod: 

13.05 - Suze u sudnici

- Pojedini roditelji dece koja se nalaze u trećoj prostoriji u sudnici, koja je odvojena staklom od boksa gde se nalaze okrivljeni Miljana i Vladimir Kecmanović, tokom svedočenja dečaka ubice su u nekoliko navrata bili besni, dok su drugi na pojedine odgovore dečaka ubice zaplakali. Brisali su navodno, suze koje su im samo tekle niz lice - kaže naš dobro obavešten izvor.

12.57 - Očekuje se da roditelji ubijene dece ispituju dečaka ubicu

Kako Kurir nezvanično saznaje, do sada su dečaka ubicu ispitali advokati, sudsko veće i tužilac, a sada se očekuje da to urade i roditelji dece koju je brutalno ubio 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Završena druga pauza na današnjem ročištu

12.47 - Druga pauza na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću je završena i svi oni koju su izašli na pauzu su se povukli i vratili se nazad. Roditelji su u tišini razgovarali o svedočenju dečaka ubice koji više od dva sada svedočio pred ožalošćenim porodicama. Jedna od majki koja je izašla na pauzu gestikulacijom je negodovala o nečemu o čemu su okupljene pričale, dok su drugoj bile pune oči suza.

12.27 - Kako Kurir nezvanično saznaje, jedna pauza je već bila i to u trajanju od 10 minuta, a sada je upravo određena druga pauza u trajanju od 15 minuta.

Nakon što je predsedavajući sudom odredio pauzu u trajanju od 15 minuta, ispred suda su izašli Radica Vlahović Jovičić, sestra ubijenog čuvara obezbeđenja Dragana Vlahovića, Biljana Paunović, majka ubijene devojčice Andriane Dukić, zatim Natalija Aćimović, majka Angeline Aćimović, a zatim i Dragana Anđelković, majka Mare Anđelković. Takođe, na pauzu je izašao i advokat Marko Janković.

11.55 - Pitanja dečaku ubici postavljaće glavni javni tužilac i roditelji ubijene dece

Danas je u Specijalnom sudu odlučeno da će dečak ubica odgovarati za govornicom na pitanja koja će postavljati glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović kao i roditelji ubijene dece u vračarskoj školi koji su, kako saznajemo, spremili 250 pitanja na koja od njega očekuju odgovore.

Šta se dešava u sudnici

* Dečak ubica uveden u sudnicu

* Na suđenje u pratnji advokata došla i njegova majka Miljana Kecmanović

* Dečak ubica izjavio da želi da svedoči što znači da će morati da odgovori na svako pitanje i da neće moći da kaže neću

* Sudnica podeljena u 3 dela neprobojnim staklom, evo gde sedi dečak ubica a gde njegovi roditelji

* Pitanja dečaku ubici postavljaće glavni javni tužilac i roditelji ubijene dece

* Roditelji ubijene dece spremili 250 pitanja

Majke tri ubijene devojčice izašle iz zgrade suda

11.20 - Upravo su iz zgrade beogradskog suda izašle Natalija Aćimović, majka ubijene devojčice Angeline, zajedno sa Draganom Anđelković, majkom Mare Anđelković, kao i majka ubijene devojčice Katarine Martinović.

- Izašle su iz sudnice, navodno, jer nisu mogle da slušaju svedočenje dečaka ubice - kaže Kurirov izvor. Nakon što su se zadržale nekoliko minuta ispred zgrade suda vratile su se unutra.

Kurir Majke ubijenih devojčica u Ribnikaru izašle iz sudnice

Dolazak roditelja ubijene dece i advokata u sud u Ustaničkoj 

Odmah potom na ročište je pristigao i advokat Marko Janković koji zastupa neke od oštećenih porodica, kao i Dane i Biljana Dukić, roditelji Andriane Dukić, koja je ubijena u masakru u vračarskoj školi.

Zorana Jević Dečak ubica svedoči u Specijalnom sudu

Takođe, na zakazano suđenje pristigli su i sestra i majka ubijene Angeline Aćimović, koja je od zadobijenih povreda preminula nakon 12 dana lavovske borbe.

Potresne scene ispred suda u Ustaničkoj

Potresne scene pre početka suđenja mogu se videti ispred zgrade u Ustaničkoj ulici kada su se sa suzama u očima pozdravili majka Angeline Aćimović i roditelji Eme Kobiljski, Dragan i Nina Borović Kobiljski.

Zorana Jević Potresan susret roditelja ubijene dece

U redu da uđu u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici čekaju i Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić, roditelji jedinog ubijenog dečaka u masakru - Andrije Čikića.

WhatsApp Image 2024-10-08 at 9.50.34 AM (1).jpeg
Zorana Jević 

Andrija je, kako smo i pisali, bio veoma talentovani mladi pijanista i kompozitor pre kojim je bila uspešna budućnost.

WhatsApp Image 2024-10-08 at 9.50.32 AM.jpeg
Zorana Jević 



Miljana Martinović, majka ubijene Katarine Martinović i Dragana Anđelković, majka ubijene Mare Anđelković ušle su u zgradu beogradskog suda gde se za nekoliko minuta očekuje početak zakazanog suđenja.

WhatsApp Image 2024-10-08 at 10.01.34 AM.jpeg
Zorana Jevtić 

Advokat Zora Dobričanin Nikodijević ulazi u zgradu Specijanog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

WhatsApp Image 2024-10-08 at 10.01.34 AM (1).jpeg
Zorana Jevtić 

Dovođenje dečaka ubice u zgradu Specijalnog suda

Kurir Dolazak dečaka ubice u zgradu Specijalnog suda

 Kurir.rs/Branka Travica