Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je u Minhenu odigrala nerešeno protiv Danske 0:0, u poslednjem, trećem kolu Grupe C.

Srbija je sa dva osvojena boda završila na poslednjem, četvrtom mestu u grupi. Danska je osvojila tri boda i kao druga u grupi izborila je plasman u osminu finala.

Kada je u pitanju Grupa D, tu je došlo do neverovatnog raspleta!

Austrija sa šest bodova kao prva u grupi ide u osminu finala, Francuska kao drugoplasirana sa pet bodova, a Holandija će kao jedna od najboljih trećeplasiranih sa četiri boda u nokaut fazu. Poljska je završila takmičenje na turniru u Nemačkoj sa jednim bodom.

Francuska - Poljska 1:1

Holandija - Austrija 2:3

DANSKA - SRBIJA 0:0

Engleska - Slovenija 0:0

23.05 - Ralf Rangnik: Neverovatno da smo prvi u grupi

Selektor austrijske fudbalske reprezentacije Ralf Rangnik ocenio je večeras "neverovatnim" da je njegov tim pobedio Holandiju i završio na prvom mestu u Grupi D ispred Francuske, na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Da ste se kladili na našu pobedu i na poraz Francuske, bili biste veoma bogata osoba", našalio se Rangnik, čiji je tim posle pobede (3:2) protiv Holandije i remija (1:1) protiv Francuske, na prvom mestu grupe D.

22.49 - SRBIJA ISPALA SA EURO 2024

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je u Minhenu, u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, igrala protiv Danske nerešeno 0:0.

Sa osvojena dva boda reprezentacija Srbije je zauzela poslednje mesto u grupi. Prva je Engleska sa pet bodova, dok Danska i Slovenija imaju po tri boda.

22.18 - Kuman: Bili smo veoma loši

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman izjavio je večeras posle poraza od Austrije da je učinak njegove ekipe bio "užasan", i dodao da su igrači Holandije bili "veoma loši". "Na meču protiv Francuske, i pored nerešenog rezultata, bili smo relativno dobri i odigrali smo prilično dobro kao tim. Danas je učinak bio užasan", izjavio je Kuman na konferenciji za novinare.

"Neki igrači su igrali loše u određenim aspektima. Morali smo da pratimo protivnika i to se nije desilo. Nismo se dobro branili", dodao je Kuman.

"Nismo bili agresivni, mnogo lako smo gubili loptu, posebno na startu. Bili smo zaista loši. Nismo uspeli da igramo fudbal. U drugom delu smo bili bolji, ali to nije bilo dovoljno", izjavio je Kuman.

profimedia0640224861.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

21.32 - Dešan: Prvi cilj je postignut

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Didije Dešan izjavio je večeras posle remija (1:1) protiv Poljske da je njegov tim postigao prvi cilj a to je kvalifikacija za osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. "Nismo frustrirani, iako je cilj bio da budemo prvi u grupi sa ovim mečom. Za to je trebalo da pobedimo. A pošto nismo, treba prihvatiti realnost", rekao je Dešan novinarima i dodao da treba ceniti šta je učinjeno, a to je ulazak u osminu finala.

20.50 - Đoković: Srce, glava i...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je za RTS pred start utakmice fudbalske reprezentacije Srbije protiv Danske na Evropskom prvenstvu da kada sportisti daju sve od sebe, onda niko ne može da im zameri na rezultatu.Đoković je na samom terenu u Minhenu u intervjuu za RTS da mu je veliko zadovoljstvo što je tu i što je jedan više najvijač Srbije.

"Timski sport je drugačiji od pojedinačnog, kada se igra za Srbiju nema prevelikog razmišljanja. Najvažnija je priprema utakmice, ona je 50 odsto pobede. Momci su imali četiri dana da se pripreme. Sa rezultatom se nikad ne zna. Kada sportista da sve od sebe, onda niko ne može da im zameri na rezultatu", izjavio je Đoković.

profimedia0884661396-2.jpg
Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

19.56 - TOTALNO ŠOKANTAN RASPLET U GRUPI D

Utakmicama trećeg kola Grupe D dobili smo dva nova učesnika osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj - u nokaut fazu idu selekcije Austrije i Francuske.

19.30 - NEOČEKIVAN SASTAV ORLOVA!

Selektor Dragan Stojković Piksi pred odlučujući meč sa Danskom šokirao je sastavom. Sve o tome, a i celoj utakmici pratite u našem lajvu.

profimedia0883323501.jpg
Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

17.35 - Tuča srpskih navijača i nemačke policije

Organi reda ušli su u baštu jednog lokala, a srpski navijači dočekali su ih bacanjem krigli. Usledila je reakcija policije i incident se ubrzo završio.

Kurir sport Policija na sve strane u Minhenu

17.08 - Gruzijski napadač Kvarachelija želi pobedu i Ronaldov dres

Napadač gruzijske fudbalske reprezentacije Hviča Kvarachelija izrazio je nadu da će njegov tim pobediti protiv Portugala na poslednoj utakmici Grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i da će mu igrač Kristijano Ronaldo pokloniti svoj dres. "Nisam zabrinut jer mi je oduvek bio san da igram protiv Kristijana Ronalda. Nadam se da ćemo pobediti i da će mi Ronaldo pokloniti svoj dres", našalio se krilni fudbaler Napulja. Igrač je dodao da će sutrašnji meč biti težak, "ali, psihološki i sa stanovišta motivacije", Gruzija je više motivisana od Portugala jer je taj tim već kvalifikovan u osminu finala.

16.35 - Haos u minhenskom metrou

Još malo je ostalo do početka meča odluke za "orlove", a nekoliko sati pred start susreta Srbije i Danske došlo je do haosa u jednom metrou. Prema informacijama sa lica mesta, policija je morala da reaguje i isprazni čitav metro, te zatvori prilaze stadionu. Sa razglasa se čulo da je ova reakcija usledila zbog požara, ali pojedine informacije govore da je u pitanju bila tuča.

16.11 - Mediji: Mbape starter u utakmici protiv Poljske

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape biće u prvom timu u današnjoj utakmici protiv Poljske, u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Mbape, koji se oporavlja od slomljenog nosa, igraće od početka, saznaje Frans pres od izvora bliskog reprezentaciji Francuske.

Mbape je odigrao celu trening utakmicu u subotu protiv omladinskog tima Paderborna, gde je reprezentacija smeštena tokom turnira, a u nedelju i u ponedeljak je normalno radio na treninzima. Francuska igra od 18 časova protiv Poljske, u trećem kolu Grupe D, a u drugoj utakmici u isto vreme igraju Holandija i Austrija.

profimedia0883343783.jpg
Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

15:10 - Reprezentativac Srbije među navijačima?!

Šta će Filip Mladenović među navijačima Srbije nekoliko sati pred meč odluke protiv Danske? Ovo pitanje mnoge je zbunilo, ali je odgovor više nego očigledan! U pitanju nije Filip Mladenović, već njegov brat blizanac Stefan!

14:40 - Šanse Orlova

Jedna platforma koja se bavi statistikom u fudbalu objavila je tabelu sa procentima.

Po njoj Srbija ima 26 odsto šansi da završi na drugom mestu na tabeli, a 18 na trećem. Za prvo mesto ne postoji šansa, a za četvrto mesto čak 56 odsto.

14:31 - Prelepe scene na Marijenplacu

13:54 - Navijači Srbije prave šou u Minhenu

Pristalice Srbije preplavile su čuveni "Marijenplac" u Minhenu i prave spektakularnu atmosferu.

U jednom momentu Minhenom je odzvanjalo gromoglasno skandiranje "Kosovo, Srbija", a nakon toga poslali su moćnu poruku svima: "Kosovo je srce Srbije!"

13:29 - ANKETA: Verujete li u pobedu Orlova?

Fudbaleri Srbije večeras od 21 sat na "Alijanc areni" u Minhenu igraju protiv Danske odlučujući meč za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Može li Srbija do pobede, kakva su vaša očekivanja?

13:10 - Drama u Minhenu

Dvojica navijača reprezentacije Danske našla su se u neprijatnoj situaciji u ponedeljak uveče, dan pred odlučujuću utakmicu u grupi C protiv Srbije.

Oni su na ulici u Minhenu u ponedeljak oko 22 sata naišli na mladića po imenu Jonas koji ne diše.

12:54 - Dalić oštro govorio dan nakon utakmice sa Italijom

Selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, održao je burnu konferenciju za medije dan ankon remija sa Italijom.

Podsetimo, Vatreni su ostali bez pobede golom Matije Zakanjija u 98. minutu zbog čega će najverovatnije ostati i bez plasmana u osminu finala.

12:27 - Razočarani navijač Vatrenih

Utakmica trećeg kola grupe B završena je rezultatom 1:1 zahvaljujući golu Matije Zakanjija u 98. minutu što znači da je Vatrenima za plasman u osminu finala ostala samo šansa u teoriji.

Novinarska ekipa "HRT-a" nakon utakmice je želela da čuje utiske navijača.

Jedan od njih je u očaju poručio da je ekipa trebalo da ide u Međugorje zato što se tamo nalazi poznata katolička crkva Svetog Jakova.

12:14 - UEFA odgovorila kapitenu Mađarske

Utakmicu između Mađarske i Škotske obeležila je stravična povreda Barnabaša Varge.

U momentu kada se odvijala drama na terenu, najprisebniji je bio mladi kapiten Mađarske Dominik Soboslaj. Trčao je po terenu da dovuče lekare do Varge, nosio nosila, ispraćao ih sa terena i na kraju kritikovao UEFA i organizatore.

11:45 - Reakcija hrvatskog komentatora

Komentator hrvatskog HRT-a, marko Šapit, nije mogao da dođe sebi nakon gola Italijana Matije Zakanjija u 98. minutu utakmice.

Podsetimo, Hrvatska je odigrala nerešeno sa Italijom 1:1 i tako najverovatnije ostala bez plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva.

10:25 - Francuzi bez postignutog gola u osmini finala!

Reprezentacija Francuske uspela je da obezbedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, iako nijedan igrač te reprezentacije još uvek nije zatresao mrežu.

09:56 - Novi ispadi albanskih navijača

Kada je reč o situaciji na tribinama stadiona u Dizeldorfu, viđen je veliki broj raznih ispada kao i na prethodne dve utakmice Albanije.

Ovaj put su navijači iskoristili utakmicu Evropskog prvenstva kako bi od Španije tražili da priznaju nezavisnost lažne države Kosovo.

09:22 - Dalić besan posle "brodoloma" Hrvatske

Reprezentacija Hrvatske odigrala je nerešeno 1:1 sa Italijom u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva i tako najverovatnije ostala bez plasmana u osminu finala.

Posle meča razočarani Zlatko Dalić opleo je po sudiji, ali i FIFA i UEFA...

08:25 - Hrvati u šoku!

Reprezentacija Hrvatske doživela je žestok udarac u odlučujućem trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

U meču odluke Hrvati su odigrali nerešeno sa Italijom 1:1 i tako najverovatnije ostali bez plasmana u osminu finala EP.

Hrvatski mediji teško su podneli ovakav epilog, a kao glavnog krivca za neuspeh označili su sudiju...

08:10 - Srbija igra meč odluke!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Danske u poslednjem kolu C grupe igra za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

08.00 - Vesti koje su obeležile prethodni dan na Evropskom prvenstvu možete pogledati na OVOM LINKU.

Kurir sport/J.M.

Kurir Srpski navijači napravili show u centru Minhena