ČAČAK – Prava drama odigrala se na jezeru Međuvršje kod Čačka kada je usled poteškoća, u čamcu nasred vode nemoćno ostalo sedam lica. Pet odraslih osoba i dvoje dece.

RINA "PUKLO IM VESLO, OSTALI SU ZAROBLJENI NA DRUGOJ STRANI JEZERA" Kraj drame kod Čačka, spasioci izvukli 5 odraslih i dvoje dece FOTO

Meštani su videli da je došlo do problema i odmah su pozvali nadležne koji su započeli akciju spasavanja.

- Njima je najverovatnije puklo veslo i ostali su zarobljeni na drugoj strani jezera i nisu nikako mogli da se vrate. Prvi je problem prijavio meštanin, nakon čega su na lice mesta upućena četiri vatrogasca-spasioca sa jednim vozilom i jednim čamcem iz VSJ Čačak. Drama je trajala oko pola sata, kaže za RINU jedan očevidaca.

MUP Srbije "PUKLO IM VESLO, OSTALI SU ZAROBLJENI NA DRUGOJ STRANI JEZERA" Kraj drame kod Čačka, spasioci izvukli 5 odraslih i dvoje dece FOTO

Vatrogasci spasioci su uspešno stigli do osoba koje su se nalazile u čamcu nasred jezera i izvukli ih na sigurno. Na svu sreću, nema povređenih lica.

Dačić: Spaseno sedam lica iz čamca na jezeru Međuvršje kod Čačka

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas spaseno sedam lica na jezeru Međuvršje kod Čačka.

“Po primljenoj dojavi, u 17.00 časova, da je potrebno spasavanje sedam lica (pet odraslih osoba i dvoje dece), koja se nalaze u čamcu na jezeru Međuvršje kod Čačka, na mesto intervencije upućena su 4 vatrogasca spasioca sa vozilom i čamcem iz VSJ Čačak.

Nakon intervencije članova Tima za spasavanje, sva lica su spasena” izjavio je Dačić.

Kurir.rs/RINA