U ponedeljak je u Beogradu počeo da radi automatski sistem detekcije prekoračenja brzine u zonama gde se najviše do sada nije poštovalo ograničenje od 50km/h.

shutterstock-443707396.jpg
Shutterstock/ETAP Saobraćajna kamera

Postavljene su četiri kamere, a u narednom periodu se očekuje da će biti pokrivene sve rizične lokacije. Kurir vam donosi mapu na kojoj možete lakše da se orijentišete. One su na ukrštanju Brankovog mosta i bulevara Nikole Tesle, na uglu bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće, na uglu ulice Jurija Gagarina i ulice Antifašističke borbe, i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Mapa lokacija četiri kamere za snimanje prekoračenja brzine..jpg
Printscreen Mapa lokacija četiri kamere za snimanje prekoračenja brzine

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je da u saobraćajnim nezgodama kada su sudarne brzine veće, posledica je mnogo ozbiljnija - smrtne i teške telesne povrede. Želja je da se smanji smrtnost, telesne povrede, a smanjenjem brzine automobila će se smanjiti i broj saobraćajnih nezgoda smanjiti.

Printscreen Lokacije saobraćajnih kamera za automatsko detektovanje prekoračenje brzine

Poštujte uvek i svuda ograničenje i smanjite brzinu, a ne samo tamo gde vas kamere snimaju.

Kurir televizija NOVI NACRTI IZMENE ZAKONA O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU! Koković pre javne rasprave otkrio: Oduzimanje vozila i do dve godine?