Čitanje knjiga oduvek je bilo jedno od najvažnijih i najlepših iskustava za ljude širom sveta. Knjige nam pružaju priliku da pobegnemo u svet mašte, upoznamo različite kulture, istražimo dubine ljudskih emocija i proširimo svoje znanje. Bez obzira na žanr, svaka knjiga donosi sa sobom novu perspektivu i obogaćuje naštu I intelekt.

Unutrašnja mudrost - Lujza Hej

1. unutrasnja-mudrost-lujza-hej.jpg
Promo 

U svakom od nas nalazi se centar mudrosti, mnogo dublji i veći nego što smo svesni. Meditacije predstavljene u knjizi Unutrašnja mudrost stvorene su da nas povežu s tim centrom i da uvećaju naše razumevanje života. Kad svojevoljno otvorimo sopstvenu svest za nove ideje i nove načine razmišljanja, tada naši životi počinju da se menjaju nabolje.

Način na koji počinjemo dan određuje iskustva koja ćemo doživeti i kako ćemo na njih odreagovati. Najbolje ćete koristiti ovu knjigu ako je ujutru nasumično otvorite. Znajte da je meditacija koju izaberete savršena poruka za taj dan. Isto tako, lepo je završiti dan uzvišenim mislima. Tako ćete imati prijatne snove i sledećeg jutra ćete se probuditi bistre glave…

OVDE možete poručiti ovu knjigu po ceni od 740 rsd, ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

Najsrećniji čovek na svetu - Edi Jaku

2. najsrecniji-covek-na-svetu-edi-jaku.jpg
Promo 

„U Aušvicu nije bilo ni prošlosti ni budućnosti – samo preživljavanja. Prilagodili bismo

se tom neobičnom životu u ovozemaljskom paklu ili ne bismo izdržali.”

Rođen u Lajpcigu, u jevrejskoj porodici, Edi Jaku je bio tinejdžer kad se njegov svet

okrenuo naglavačke. Uprkos svemu, Edi je našao volju za životom. 

„Gde ima života, ima i nade. A gde ima nade, ima i života.”

Ispunjen uvidima o prijateljstvu, porodici, zdravlju, moralu i mržnji, i jednostavnim

uverenjima koja su uticala na njega, Edi Jaku svojim Najsrećnijim čovekom na svetu

nudi bezvremene lekcije čitaocima svih uzrasta, naročito mladim ljudima današnjice.

Poručite ovu knjigu OVDE po ceni od 799 rsd ili pozivom na broj telefona 011/4420-

502 svakog radnog dana.

Smisao života - Alfred Adler

3. smisao-zivota-alfred-adler (1).jpg
Promo 

Težnja za uživanjem je prevazilaženje nedostataka ili osećanja bezvoljnosti.

U svom poznijem delu Smisao života Adler je sažeo filozofsku nit koja je u osnovi individualne psihologije. Izraz „smisao života” za Adlera ima dva različita značenja: prvo, značenje koje određena osoba traži i nalazi u svom životu i koje je usko povezano s mišljenjem koje ima o sebi, svojim bližnjima i svetu; drugo, shvata se kao „pravi” smisao života onaj izvan našeg iskustva, koji može da promakne čak i nekome ko čvrsto veruje da zna šta je važno u životu. „Dovođenje u pitanje smisla života ima vrednost samo ako se ima na umu referentni sistem čoveka i kosmosa.” Stalni zahtev kosmosa je „razvoj”, koji gura izvan prirodnog osećaja inferiornosti radi samoodržanja, razmnožavanja, kontakta sa spoljnim svetom i težnje ka „idealnoj zajednici budućnosti” u smislu Imanuela Kanta.

Po ceni od 880 rsd poručite knjigu OVDE ili pozivom na broj telefona 011/4420-502.

U borbi za vazduh - Džordž Orvel

4. u-borbi-za-vazduh-orvel.jpg
Promo 

Prošlost je zaista nešto čudno. Stalno je s vama.


 Hvalospev kraju jedne idilične epohe britanske prošlosti, Orvelov roman U borbi za vazduh predstavlja potresno svedočenje o pokušaju jednog čoveka da ponovo oseti nevinost detinjstva dok se na horizontu nazire novi rat. Džordž Bouling ima četrdeset pet godina, ženu, decu, kuću pod hipotekom, povećan obim struka, nove veštačke zube – i očajničku želju da pobegne od svog turobnog života. Savremeni život ga plaši, pošto je 1939. već očito da je Drugi svetski rat neizbežan, i pošto mu se unapred pričinjavaju redovi za hranu, vojnici, tajna policija, tiranija... I zato odlučuje da pobegne u svet svog detinjstva, u rodno selo koje pamti kao utočište mira i spokoja. Može li mu povratak u Donji Binfild doneti nešto drugo osim razočaranja?

OVDE možete poručiti knjigu po ceni od 899 rsd, a možete i pozvati broj telefona 011/4420-502 radnim danima od 9 do 17 časova.

Četiri vetra - Kristin Hana

5. cetiri-vetra-kristin-hana.jpg
Promo 

Teška vremena ne traju večno. Ljubav traje.

Teksas, 1934. Milioni ljudi su ostali bez posla, a suše uništile Velike ravnice. Poljoprivrednici se bore za svoju zemlju i opstanak jer usevi propadaju, izvori presušuju, a prašina preti da ih sve zatrpa. Jedan od najmračnijih perioda Velike depresije, era Prljavih tridesetih, stiže s neočekivanom žestinom.

U ovom dobu punom neizvesnosti i opasnosti Elsa Martineli – poput mnogih svojih suseda – mora da napravi težak izbor: da se bori za zemlju koju voli ili da pođe na Zapad, u Kaliforniju, u potrazi za boljim životom. Četiri vetra je neizbrisiv portret Amerike i američkog sna viđen očima nesalomive žene čija će hrabrost i požrtvovanje obeležiti čitavu jednu generaciju.

Po ceni od 1.299 rsd knjigu možete poručiti OVDE ili putem telefona 011/4420-502 radnim danima od 9 do 17 časova.

* Pogledajte OVDE ponudu zanimljivih naslova i autora.

Promo