Najbolje mlade snage sa konkursa Udruženja građana "Balkanrock" nastupiće sutra, u četvrtak, 26. septembra u dvorištu Univerziteta (Banovini) u Nišu, a u okviru humanitarnog Balkanrock festa 2024. Mladi rokeri sviraće za pomoć malom Dušanu Diniću iz Jelašnice kod Niša.

Balkan rock.jpg
promo/Balkanrock 

 - Za razliku od prethodnih godina, u finalu ovogodišnjeg Balkanrock festa nastupiće čak 5 mladih bendova različitog žanrovskog opredeljenja. Ove godine, u ekstremno jakoj konkurenciji izdvojili su se bendovi: Mulj, Olovni vojnik, Maktub, Sky Hook i For It To Be Empty. Pored njih, posetioce ove tradicionalne manifestacije očekuje i nastup prošlogodišnjeg pobednika, benda Obluda, kao i DJ set Industrial mix koji će otvoriti program. Pobednik takmičenja dobiće snimanje jedne numere u profesionalnom muzičkom studiju „FatCat“ u Nišu, kao i učešće na Nišville jazz festivalu 2025. godine - komentariše jedan od organizatora Dejan Dinić. 

foto Balkanrock.jpg
promo/Balkanrock 

 Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutija za sakupljanje priloga za pomoć malom Dušanu.

- Dušan je bio zdravo dete sve do svoje 10. godine, kada mu je, nakon gubitka svesti dijagnostifikovan tumor na malom mozgu. Lečen je na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu i u jako je lošem stanju. Uprkos svemu tome, Dušan je veliki borac. Živi samo sa tatom koji o njemu brine - rekao nam je Dinić. Na humanitarnom koncertu biće i štand Udruženja Zoo Planet iz Niša, gde možete podržati njihovu kampanju za prikupljanje sredstava za plaćanje 15000 bala sena. Posetite i njihov štand i izaberite mangetić sa likom životinje iz Zoo kutka i podržite nabavku hrane za životinje. Ulaz na festival je besplatan, početak koncerta zakazan je za 20.00 časova.

(Kurir.rs/M.F.)

Kurir teleivizija HUMANITARNA AKCIJA "SVETIONIK" U NOVOM PAZARU! Prikupljanje drva za one koji ne mogu da ih priušte, da nikome ne bude hladno!