NOVE GLAVOBOLJE ZA SRBE NA EP U NEMAČKOJ: Jović u 96. minutu za BOD SPASA! Englezi i Danci PODELILI PLEN! Španija u osmini finala
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

euro 2024

NOVE GLAVOBOLJE ZA SRBE NA EP U NEMAČKOJ: Jović u 96. minutu za BOD SPASA! Englezi i Danci PODELILI PLEN! Španija u osmini finala

Fudbal -

Sedmi dan Evropskog prvenstva u fudbalu doneo je i drugog učesnika osmine finala - selekcija Španije slavila je nad Italijom u poslednjem meču dana i obezbedila nokaut fazu posle drugog kola.

Danska i Engleska su podelile bodove u Grupi C, isto kao i Slovenija i Srbija.

SLOVENIJA - SRBIJA 1:1

Danska - Engleska 1:1

Španija - Italija 1:0

23.15 - OVAKO IZGLEDA TABELA EURO 2024 POSLE 7 DANA FUDBALA

Prošlo je tačno sedam dana od početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, nalazimo se na polovini grupne faze takmičenja, a za sada imamo dva putnika u osminu finala.

23.00 - CRVENA FURIJA SE PLASIRALA U OSMINU FINALA

Fudbaleri Španije savladali su Italiju sa 1:0 u utakmici 2. kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

22.03 - Sautgejt: Lako smo gubili lopte, moramo bolje

Selektor fudbalske reprezentacije engleske Geret Sautgejt izjavio je da je njegova ekipa na meču protiv Danske na Evropskom prvenstvu lako gubila lopte i igrala bez dovoljno inteziteta."Moramo da prihvatimo činjenicu da nismo imali dovoljno inteziteta i da smo previše lako gubili lopte. Bez te dve stvari teško je da imate kontrolu meča", izjavio je Sautgejt na konferenciji za novinare posle meča. "To je dovelo da budemo sve nervozniji kako je meč odmicao. Moraćemo da ispravimo ove stvari ako želimo da stignemo daleko na turniru. Moramo da podignemo nivo, znamo da to možemo", dodao je Sautgejt.

21.47 - Hjulmand: Mogli smo da stignemo do boljeg rezultata

Selektor danske fudbalske reprezentacije Kasper Hjulmand izjvaio je da je njegov tim mogao da stigne do boljeg rezultata protiv Engleske na Evropskom prvenstvu."Ne bih rekao da sam razočaran, ali šteta mogli smo da stignemo do boljeg rezultata. Igrali smo dobro, verovali smo tokom čitavog meča da možemo da pobedimo, ali najvažnije je da smo dobro odigrali", izjavio je Hjulmand na konferenciji za novinare posle meča.

20.33 - Rebrov: Poraz od Rumunije hladan tuš

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Sergej Rebrov izjavio je danas da je uveren da će njegova selekcija "reagovati" protiv Slovačke u drugom kolu Evropskog prvenstva, nakon poraza od Rumunije na startu turnira."Svi igrači su svesni da moraju da igraju bolje. Ovaj prvi meč bio je kao hladan tuš. Svi snosimo odgovornost za poraz od Rumunije, i igrači i trener. Reći da nije bilo problema sa timom na terenu bilo bi netačno", izjavio je Rebrov na konferenciji za novinare.

20.26 - Tadić: Ušli smo bojažljivo, najbitnije da smo osvojili bod

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je danas da je najvažnije što je njegova ekipa osvojila bod protiv Slovenije i istakao da će uraditi sve da upiše pobedu protiv Danske u poslednjem kolu Evropskog prvenstva."Pomešana su osećanja jer smo pre utakmice želeli tri boda. Bojažljivo smo ušli u utakmicu, Slovenija je imala inicijativu, neke šanse... Imali smo šanse u nastavku, mnogo smo promašili za naše standarde", rekao je Tadić.

19.53 - PODELA BODOVA ENGLESKE I DANSKE

Fudbalske selekcije Engleske i Danske odigrale su nerešeno 1:1 u okviru drugog kola C grupe Evropskog prvenstva. Nakon ove utakmice, kalkulacija za Srbiju je jasna, samo pobeda protiv Danaca u poslednjem kolu vodi "Orlove" u osminu finala!

19.23 - Dešan: Učinićemo sve da Mbape igra protiv Holandije

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da se nada da će za predstojeću utakmicu protiv Holandije imati na raspolaganju Kilijana Mbapea, koji je na prvom meču Evropskog prvenstva slomio nos. "Sve ide dobro, posle šoka koji smo imali. Sve se razvija u pravom smeru. Učinićemo sve što možemo da bude dostupan za utakmicu sutra", rekao je Dešan. Kapiten Francuske je trenirao danas sa ekipom sa maskom na licu.

Kilijan Mbape
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

18.42 - Kek: Veliko razočaranje, Srbija se veseli bodu

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matijaž Kek rekao je da je njegova ekipa razočaranja što je u poslednjim sekundama meča ispustila pobedu protiv Srbije na Evropskom prvenstvu."Razočarenje je u ovom momentu veliko kada dobiješ gol tako kasno, u sudijskoj nadoknadi. Šteta zbog tog jednog, poslednjeg udarca. Uradili smo sve kako treba, ali ti sport nekad uzme na takav način. Vratiće se to mojim igračima sigurno jer su odigrali junačku utakmicu", rekao je Kek.

Matijaž Kek
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

17.56 - Stojković: Srbi ne umiru tako lako!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da bi bilo nezasluženo da je njegova ekipa danas izgubila od Slovenije na Evropskom prvenstvu i da se nada da će realizacija šansi biti bolja u odlućujućoj utakmici protiv Danske. "Kada dođete do gola u poslednjem udarcu onda vam to sigurno donese radost. Mislim da smo to zaslužili, mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da napravimo veliki broj šansi, neverovatno da lopta nije htela u gol, ali to je fudbal. Čestitam momcima na mentalitetu i izuzetno jakom karakteru. Verovali su, moraju da veruju da nije kraj dok ne bude kraj. Zaslužen gol, drago mi je zbog Jovića, značiće mu mnogo za samopouzdanje", rekao je Stojković.

17.50 - (ANKETA) NAVIJAČI - NA VAS JE RED! Ocenite igru Srbije protiv Slovenije - ko je najbolji, a ko najgori igrač?!

Selektor Dragan Stojković Piksi na teren je poslao najspremnije igrače, a da li su oni opravdali očekivanja presudite sami.

17.43 - PIKSI NIJE BIO SIGURAN KO JE DAO GOL!

17.25 - Ludilo, ovako je Aca Stojanović reagovao na majstoriju Jovića

Gol srpskog napadača emotivno je proživeo i komentator Aca Stojanović, koji nije mogao da sakrije emocije.

17.12 - LUKA JOVIĆ: Gas do daske i idemo dalje

17.00 - Luka Jović HEROJ Srbije - u 96. minutu za bod spasa!

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Slovenije (1:1) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj!

15:47 - Prvo poluvreme je završeno bez golova, ali... Reprezentacija Slovenije je imala veliku priliku u drugom delu prvog poluvremena.

15:28 - Još jedna moćna najava čuvenog komentatora Aleksandra Stojanovića

15:11 - Očekivano, najbolja srpska teniserka je na stadionu

14:55 - Sjajne scene na Alijanc areni

14:46 - Novak dobio ovacije

Poruka najboljeg tenisera svih vremena puštena je neposredno pred početak utakmice, ali ona nije mogla da se čuje zbog skandiranja srpskih navijača.

14:37 - Nekadašnji reprezentativac podržava Srbiju

Došao na stadion u dresu koji je nosio dok je igrao za nacionalni tim.

13:54 - Poznati su sastavi za utakmicu

SLOVENIJA (4-4-2): Oblak – Karničkik, Drkušić, Bijol, Janža –Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško.

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković - Pavlović, Milenković, Veljković - Mladenović, Ilić, Lukić, Živković - Tadić - Mitrović, Vlahović

13:42 - UEFA objavila snimak srpskih navijača

13:18 - Oglasio se Fudbalski savez Srbije

Povodom sramnog zajedničkog skandiranja navijača na meču između Hrvatske i Albanije, FS Srbije uputio je dopis Teodoru Teodoridisu, generalnom sekretaru UEFA.

12:47 - Zanimljiva priča iz Minhena

12.18 - Podrška iz Knina!

Navijači Srbije, Knin, EURO 2024
foto: Kurir sport / Dejan Ignjatović

12.05 - Oglasio se Luka Dončić pred današnju utakmicu!

11:45 - Peckanje navijača

Naši navijači su malo i "pecnuli" Slovence, tamo gde ih najviše boli. Naime, skandiralo se "Luka Dončić, jedan je od nas".

11:35 - Neće biti lako Olgi

Utakmica Slovenija - Srbija će biti posebna za srpsku heroinu Olgu Danilović koja je u emotivnoj vezi sa čuvarom mreže Slovenije Janom Oblakom!

Ljubav između Olge i Jana cveta već nekoliko meseci, ne postoji trenutak kada jedno drugom ne iskazuju ljubav, a najveća su podrška jedno drugom u svakoj situaciji.

11:25 - Zanimljivosti van terena

U jeku Evropskog prvenstva i neposredno pred utakmicu Orlova protiv Slovenije u Minhenu, FIFA je objavila novu listu.

Na njoj se Srbija nalazi na 32. poziciji što je za jedno mesto bolje od prethodnog preseka.

11:05 - Najbolji teniser svih vremena se obratio Orlovima

- Zdravo, ja sam Novak Đoković, ponosni navijač fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj...

10:40 - Nezapamćen skandal u režiji UEFA

Evropska unija fudbala napravila je veliku grešku u najavi utakmice Slovenija - Srbija.

UEFA je u najavi utakmice umesto srpske iskoristila zastavu Hrvatske!

10:18 - Srbi i Slovenci pokazali kako treba da izgleda "NAVIJAČKI OBRAČUN"

00:39

Navijači Srbije i Slovenije u Minhenu

10:10 - Slaviša Stojanović o utakmici Slovenija - Srbija

Bivši trener Crvene zvezde, poznati slovenački fudbalski stručnjak Slaviša Stojanović, izneo je svoja očekivanja pred okršaj Srbije i Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

09:41 - Počelo okupljanje navijača Srbije pred okršaj sa Slovenijom!

Srbija, Slovenija, navijači
foto: Nemanja Nikolić
Srbija, Slovenija, navijači
foto: Nemanja Nikolić

09:35 - Modrića razbesnelo pitanje novinara!

Kapitenu Hrvatske Luki Modriću teško je pao kiks protiv Albanije na Evropskom prvenstvu.

09:20 - Zanimljiva priča o napadaču Slovenije - Benjaminu Šešku!

Najveću pretnju Srbiji, u meču koji bi mogao da bude ključan za plasman u osminu finala EP, predstavljaće fenomanalni golgeter nemačkog Lajpciga.

Ovaj fenomenalni golgeter ima izuzetno zanimljivu životnu priču...

08:47 - Šok izjava Nejca Pečnika pred meč Slovenija - Srbija

Bivši fudbaler Crvene zvezde smatra da Srbi potcenjivački gledaju na Slovence.

"Čak i ako Srbija bude na 100 odsto neće im biti lako protiv Slovenija. Mislim da su šanse 50:50 u ovom meču. Ali ako Srbi kažu, kako ja čujem, da ni na Guglu ne mogu da nađu Sloveniju, oni verovatno ne misle ništa dobro. Ipak to je njihov problem", rekao je Pečnik.

08:20 - Skandalozan ispad reprezentativca Albanije!

Skandalozna scena zabeležena je na terenu nakon utakmice drugog kola Grupe B između Albanije i Hrvatske (2:2).

Reprezentativac Albanije Mirlind Daku posle meča prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i rasplamsao strasti i poveo pogrdno skandiranje na račun Srba i Makedonaca.

08:00 - Sve aktuelnosti prethodnog dana Eura možete pogledati na OVOM LINKU

Kurir sport/J.M.

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track